Tata Motors lanseaza o masinuta care ruleaza pe aer

Scris de

AirpodAirpod-ul Tata Motors este e noua aparitie pe piata masinilor alternative. Este mica si futurista, precum multe alte modele, dar exista o diferenta cheie: ruleaza pe aer.

Suna prea bine pentru a fi adevarat? Nu este nicio gluma. Compania Tata Motors din India dezvolta un concept de masina ce contine un motor pneumatic care foloseste aer presurizat pentru a pune pistoanele in miscare. Pe langa combustibilul “gratis”, emisiile sunt practic inexistente.

Este o masinuta cu trei locuri, gandita pentru sofatul urban. Dimensiunea mica contribuie la faptul ca puterea generata de motor propulseaza masina mai bine. Inmagazineaza 175 litri de aer ce sunt suficienti pentru aproximativ 200 kilometri. Tata Motors declara viteze maxime atinse de aproape 80 kilometri/ora.

Tata Motors lucreaza de ceva timp la lansarea unei astfel de masini pe piata. Compania a cumparat drepturile pentru motor – creat de compania luxemburgheza MDI – acum cinci ani de zile. Tata confirma faptul ca au depasit faza testarilor cu vehiculele, urmand sa treaca la urmatorul nivel dinaintea lansarii.

Nu este foarte clar ce reprezinta pentru Tata acest nivel, desi ar putea fi modul de configurare al masinii. Masina este condusa cu ajutorul unui joystick, insa este posibil ca Tata sa lucreze la crearea unei experiente de sofat mai traditionala.

Din exterior, Airpod-ul este foarte asemanator cu alte “nano” masini de pe piata. Mica si rotunda, este de inteles ca rolul ei este sa te duca la destinatie, si nimic mai mult.

Nevoile si utilitatea unei masini se schimba de-a lungul timpului, existand posibilitatea unei piete foarte mari pentru o masinuta care este facuta pentru a ne aduce la destinatie; si daca foloseste aerul pentru a face asta – cu atat mai bine.

Sursa: Dvice
Sursa foto: The Atlantic Cities

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.