Un miliardar excentric vrea sa transforme Jurassic Park in realitate

Scris de

Un miliardar vrea sa construiasca pe o insula un parc de distractii care sa fie populat cu dinozauri. Suna cunoscut?

Desi pare o pagina desprinsa din romanul lui Michael Crichton sau filmul lui Steven Spielberg, nu e deloc asa. Mai multe publicatii au scris ca miliardarul australian Clive Palmer planuieste crearea propriului Jurassic Park. Pe bune! Potrivit Sunshine Coast Daily, Palmer pune la incercare cercetatorii pentru a vedea daca stiinta a ajuns in punctul in care se poate extrage ADN de dinozaur pentru clonare. Miliardarul ar fi negociat deja cu cei care au clonat oaia Dolly. Viitorul parc ar urma sa fie amplasat undeva in Orientul Mijlociu. La ce extravagante gasim pe-acolo nu ar fi de mirare ca locatia sa fie in Dubai sau Kuweit. Pentru cine nu stie, Clive Palmer e faimos pentru incercarea de a recrea Titanic II.

In 2005, o echipa de cercetatori a reusit sa colecteze tesut moale dintr-un os de Tyrannosaurus Rex vechi de 70 de milioane de ani ce a trait in Montana, SUA. Doi ani mai tarziu Mary Schweitzer, palaeontolog Universitatea de Stat din Carolina de Nord si Muzeul de Stiinte Naturale din acelasi stat, a analizat proteinele respective si descoperit ca cea mai apropiata ruda a maretului T-Rex este… gaina. Ceea ce nu e mare surpriza deoarece din punct de vedere tehnic, pasarile sunt dinozauri din ordinul Theropoda. Iar acum un an oamenii de stiinta de la Harvard au reusit sa dezvolte pasari cu cioc de aligator, accesand genele oprite de reptila.

Asa ca in crearea primului dinozaur viu va trebui sa pornim de la cazuar, nu de la crocodil.

Sa vedem daca dinozaurii lui Palmer pot fi controlati prin lizina tot atat de bine…

Sursa: Blastr
Sursa foto: ameeeeba.deviantart.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.