Google poate prezice succesul unui film dinainte de lansare

Scris de

Uitati de globul de cristal, divinatia in rune sau horoscop, caci Google vede cu adevarat in viitor!

Ba mai mult, motorul de cautare poate prevedea si cati bani va face filmul in primele doua saptamani de vizionare in cinematografe, fie ca e vorba de mari productii precum The Avengers sau comedii ca Identity Thief. Acuratetea este situata intre 90 si 92%.

Pentru a determina acest lucru, Google analizeaza cat de des este cautat trailerul filmului in luna de dinaintea premierei, atat in motorul de cautare cat si pe YouTube. Cu cat apar mai multe, cu atat inseamna ca interesul este mai mare.Si asta pentru ca 61% dintre cinefili spun ca apeleaza la resurse online atunci cand cauta detalii despre un anumit film, in vreme ce aproape jumatate folosesc motoare de cautare. Si cum Google detine cam doua treimi din aceasta piata, nu-i de mirare ca stie atat de multe.

Datele din apropierea lansarii sunt si ele importante: daca un film primeste cu 250.000 mai multe cautari decat altul care apare in acelasi sfarsit de saptamana, atunci este pe cale sa produca 4,3 milioane de dolari.

Nu este primul studiu care demonstreaza puterea internetului: altele au demonstrat ca poti prezice evolutia burselor in functie de anumite cautari de termeni financiari pe Wikipedia sau de evolutia Twitter.

In curand, Google va sti despre noi ca vrem sa mancam chiar inainte de constientiza. Ganditi-va la asta!

Sursa: The Next Web
Sursa foto: demeur.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. domnite.ro says:

    La ce bun o astfel de informatie avand in vedere faptul ca bugetul este unul stabilit la inceputul filmului, contractele sunt deja facute?
    La nimic, e un subiect de-a dreptul pur divertisment.

    As vrea sa vad daca imi poate spune si ce film o imi placa sau nu:)) ,asta ar fi o comedie adevarata nu de alta.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.