Microsoft a prezentat initiativa „Windows in the car“ pentru a concura Apple CarPlay

Scris de

windows in the carMicrosoft a prezentat la conferinta BUILD initiativa Windows in the Car, prin care vrea sa extinda functionalitatea celebrului sau sistem de operare catre autoturisme, in special prin integrarea interfetei „Metro“.

In fapt, nu este deloc o noutate faptul ca Microsoft ajunge in domeniul auto, anterior gigantul lucrand cu producatori precum Ford, Kia, BMW, Nissan sau Fiat. Acum, insa, Microsoft paseste pe urmele Apple, caci sistemul pe care l-a prezentat va proiecta pe ecranul de bord al masinii ceea ce afiseaza smartphone-ul.
Iar acest lucru il face deja CarPlay de la Apple, care extinde functionalitatea iPhone.

Prototipul prezentat de catre Microsoft foloseste standardul de conectivitate MirrorLink, care este suportat in acest moment de catre Sony Xperia Z sau telefoanele Symbian ale Nokia. Este de asteptat ca MirrorLink sa capete tot mai mult sprijin, mai ales ca o serie de mari producatori auto precum Volkswagen, Honda, Toyota si Citroen lucreaza acum la suportul pentur acesta, in vreme ce companii precum Alpine sau Pioneer – producatori de sisteme de infotainment – il sprijina la randul lor.

Dezvoltatorii pot crea aplicatii special proiectate pentru masina. Interfata prezentata semana cu o imbinare de Windows Phone 8 cu Windows 8, iar butonul start apare la loc de cinste. De asemenea, avem diverse sectiuni pentru radio, harti si aplicatii. De asemenea, Cortana – asistentul virtual proaspat prezentat de Microsoft pentru smartphone-urile cu sistemul sau de operare – va fi prezenta pentru a prelua comenzile vocale ale celor din masina.

Deocamdata nu stim exact cand va aparea la bordul autoturismelor de serie, conceptul fiind mai curand teoretic. De altfel, acesta a si crapat la un moment dat in timpul prezentarii.

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.