Samsung prezinta casa inteligenta, in care controlezi electrocasnicele de pe mobil

Scris de

samsung smart homeSamsung a lansat serviciul Smart Home, care va conecta intre ele televizoarele inteligente si electrocasnicele cu un smartphone, astfel incat totul sa poate fi controlat prin intermediul unei aplicatii.

Momentan serviciul este disponibil doar in Coreea de Sud si SUA. De exemplu, un utilizator poate spune „noapte buna“ catre telecomanda televizorului iar toate celelalte dispozitive din casa, precum becurile inteligente, sa se stinga automat.
Aplicatia va permite verificarea instalatiilor chiar si cand esti in afara casei. De exemplu, poti alege setarile masinii de spalat astfel incat sa fie gata de pornire atunci cand ajungi acasa.

Utilizatorii se pot inregistra pe Samsung Smart Home cu ajutorul conturilor lor oferite de Samsung, iar aplicatia poate fi descarcata atat prin Samsung Apps, cat si din Google Play.

O aplicatie separata va fi disponibila in curand si pentru Gear 2, unul dintre ceasurile inteligente oferite de producator, in vreme ce o alta va fi disponibila la finele acestei luni pentru gama 2014 de smart TV.
Pentru a preveni problemele de securitate, Samsung asigura clientii ca datele sunt transmise criptat.

Oficialii gigantului au anuntat ca Samsung planuieste estinderea serviciului Smart Home si catre alte zone cu mare potential, precum securitatea locuintei si managementul energetic al casei. De asemenea, mai intentioneaza sa ofere si alte produse „destepte“ precum aspiratoare si gadgeturi „pret a porter“ precum Samsung Gear Fit.

„Internetul lucrurilor“

Si rivala de peste drum, LG Electronics a prezentat recent becuri inteligente. Google a anuntat inca de acum cativa ani initiativa Android@Home, dar pana acum nu multa lume s-a inghesuit sa foloseasca tehnologia. Google a cumparat recent Nest, care produce detectoare de fum si termostate inzestrate cu tot felul de senzori avansati. „Internetul lucrurilor“ – unde frigiderul, masina de spalat, becurile si aspiratoarele vor sta pe internet – este viitorul camp de batalie intre gigantii tehnologiei.

Sursa: The Next Web
Sursa foto: www.caysua.info

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.