Agentiile de contrainformatii au spionat timp de trei ani utilizatorii iTunes

Scris de

O vulnerabilitate din softul iTunes de la Apple a permis agentiilor guvernamentale din intreaga lume si politiei sa spioneze calculatoarele utilizatorilor pentru mai mult de trei ani, scrie The Telegraph.

Popularul program de achizitie a muzicii este instalat pe 250 de milioane de calculatoare din intreaga lume. O companie britanica numita Gamma International a dezvoltat un soft care hackerea calculatoarele exploatand gaura de securitate si a vandut exemplare catre guverne din intreaga lume. Programul cu pricina, numit FinFisher, este folosit pentru spionaj de catre agentiile de contrainformatii pentru a spiona calculatoarele tintite.
Se stie despre asta din moment ce a fost folosit de serviciile secrete din Marea Britanie iar la inceputul acestui an a fost gasit in birourile abandonate ale politiei secrete din Egipt.

Apple a fost informata de vulnerabilitate in 2008, potrivit un expertului in securitate Brian Krebs, insa compania a “reparat” totul abia la inceputul acestei luni. In medie, Apple repara gaurile de securitate in 91 de zile, insa pentru aceasta au fost necesare 1.200 de zile. Afacerea ridica semne de intrebare daca nu cumva Apple stia de troian, scrie Krebs pe blogul sau.

Intr-un raspuns legat de faptul ca FinFisher tintea iTunes, Apple a spus ca lucreaza “sa identifice si sa repare orice problema care ar putea compromite sistemele”.

Gamma International are in oferta softuri care se bazeaza pe gauri de securitate nedescoperite inca, asa ca e putin probabil ca acestea sa fie detectate de antivirusi.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: comsecllc.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.