Alcatel-Lucent da in judecata Apple

Scris de

Chiar daca recent a avut succes in instanta, deseori se intampla ca Apple sa fie de partea gresita a baricadei. Mai exact, in boxa acuzatilor.

Multimedia Patent Trust, o subsidiara a companiei de telecomunicatii Alcatel-Lucent, a dat in judecata Apple pentru violarea unui patent legat de compresia video. Alaturi de gigantul din Cupertino mai multe companii IT sunt aratate cu degetul: Microsoft, Dell, LG, TiVo si chiar si Canon. In privinta Apple e vizata tehnologia folosita in QuickTime iar Alcatel-Lucent considera ca inclusiv iPhone 4S, iPad 2 si noul iPad ar incalca brevetele respective.
Cum s-a ajuns aici? Ei bine, Lucent – prin predecesoarea sa AT&T– a facut la Bell Labs o serie lunga de cercetari pe zona compresiei video. Aceasta reduce cantitatea de date digitale necesare pentru un video sau o transmisie astfel incat sa fie trimise eficient prin internet sau sateliti sau sa fie stocate mai eficace pe medii precum DVD sau discuri Blu-Ray.

Alcatel-Lucent are circa 29.000 de brevete si estimeaza ca va face din ele sute de milioane de euro.
Cam amar gustul propriului medicament, nu-i asa?

Sursa: Patently Apple
Sursa foto: Itp.net

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] pentru a cere interdictia dispozitivelor produse de sud-coreeni. Recent, un alt gigant din telecom, Alcatel-Lucent, a facut drumul invers si a dat in judecata Apple pentru o serie de patente folosite …. Sursa: Reuters Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.