Apple, profit de 11,6 miliarde de dolari

Scris de

Apple a realizat un profit de 11,6 miliarde de dolari la venituri de 39,2 miliarde de dolari in ultimele trei luni, crestere imensa fata de aceeasi perioada din anul trecut.

Spre comparatie, in primele trei luni ale anului 2011, gigantul din Cupertino a realizat un profit net de 5,99 miliarde de dolari si venituri de 24,67 miliarde de dolari astfel ca profiturile aproape s-au dublat iar vanzarile s-au balonat cu peste 50%.
Fata de sezonul Sarbatorilor de iarna Apple nu a dus-o chiar la fel de bine, dar trebuie tinut minte ca ca intotdeauna luna cadourile creste vanzarile.

Defalcat, compania a vandut 35,1 milioane de iPhone-uri in acest trimestru, in crestere cu 88% fata de cele 18,65 milioane vandute anul trecut in cele trei luni si aproape egal cu cele 37,04 milioane date in ultima parte din 2011. Asta inseamna ca Samsung e acum regele de necontestat al smartphone-urilor, cu cele 40 de milioane de bucati livrate, plus ca are deja pre-comenzi de 10 milioane de unitati pentru modelul Galaxy SIII.
De asemenea, Apple a mai vandut 11,8 milioane de tablete iPad, cu 151% peste livrarile din trimestrul corespunzator al anului trecut, dar sub cele 15,43 milioane livrate in ultimul trimestru.
Doar 4 milioane de Mac-uri au ajuns la noi consumatori, in crestere cu 7% secvential dar sub cele 5,3 milioane vandute de Craciun.
Playerele muzicale iPod sunt, din nou, singura parte cu adevarat negativa pentru companie – vanzarile consemnand un declin de 15%, pana la 7,7 milioane de bucati.

In final, colosul avea la finele lunii martie 110 miliarde de dolari in conturi…

Sursa: The Verge
Sursa foto: potterforums.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] marca, astfel ca pe viitor e foarte probabil ca tot iPhone vor cumpara. Apple tocmai ce a anuntat un profit de 11,6 miliarde de dolari pe primul trimestru, aproape dublu decat anul trecut pe vremea asta. Vanzarile de iPhone s-au situat la un nivel de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.