Facebook cumpara 650 de brevete de la Microsoft

Scris de

Facebook e pe

canadian viagra

cai mari: dupa ce recent a cumparat Instagram pentru un miliard de dolari, iata ca gigantul social a mai facut o achizitie.

Compania fondata si condusa de Mark Zuckerberg a anuntat cumpararea a 650 de patente de la Microsoft si licentierea altor 275 intr-o afacere totala de 550 de milioane de dolari. In mod surprinzator, acestea sunt cele 925 de patente pe care insasi Microsoft le-a preluat recent de la AOL pentru un miliard de dolari. Facebook calca acum pe urmele Google si incepe sa cumpere brevete pe banda rulanta. Tranzactia nu e surprinzatoare deoarece in ultimii ani Microsoft si Facebook si-au tot interconectat serviciile si ofertele; in plus Microsoft detine 1,3% din Facebook.
Anterior, Facebook a mai achizitionat o serie de 750 de patente software si de retelistica de la IBM.

Motivul pentru care Facebook a intrat in aceasta “cursa a inarmarilor” este procesul deschis de Yahoo! pentru incalcarea proprietatii sale intelectuale. Facebook a dat, la randul ei, Yahoo in judecata ulterior.

Facebook se pregateste de listare luna urmatoare. Intre timp a anuntat rezultatele financiare pe primul trimestru: veniturile au fost de 1,06 miliarde de dolari – in crestere cu 49% fata de primele trei luni din 2011 dar in scadere cu 6% fata de ultimul trimestru al anului trecut. Profitul net a scazut si el: 205 milioane de dolari fata de 233 milioane in aceeasi perioada din 2011 (12%). Scaderea este surprinzatoare si a venit mai devreme decat se asteptau unii analisti.

Reteaua sociala a ajuns la 900 de milioane de utilizatori. Compania a angajat 1.100 de noi salariati in ultimul an, ajungand la 3.539.

Sursa: BBC News
Sursa foto: Bloomberg

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] social s-a aruncat intr-o frenezie a achizitiilor, cumparand Instagram cu un miliard de dolari si o serie de patente de la Microsoft intr-o afacere de 550 milioane de dolari. Sursa: Reuters Sursa foto: […]

  2. […] si Facebook, care s-a listat in 2012, a cumparat in mai multe randuri brevete de la Microsoft sau IBM. Facebook a avut pentru o mica perioada si un conflict cu Yahoo! legat de o serie de […]

  3. Adrian says:

    100 fani gratuite Instagram reală followers http://www.buycheapestfollowers.com

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.