Facebook se va lista la o valoare mai mare decat Dell si HP combinate

Scris de

Facebook vrea sa atraga la listarea din 18 mai o suma 10,6 miliarde de dolari in cea mai mare oferta publica initiala din Silicon Valley. Gigantul social va vinde actiuni la preturi intre 28 si 35 de dolari bucata, ceea ce evalueaza societatea intre 77 si 96 miliarde de dolari.

Valoarea este mai mare decat capitalizarile cumulate ale gigantilor PC Dell (28,6 miliarde de dolari) si Hewlett-Packard (48,4 miliarde de dolari) si doar cu putin in urma Amazon (103,3 miliarde de dolari) sau Cisco (106,2 miliarde de dolari).

In cazul unei cereri excesive, compania ar putea strange un maxim de 13,6 miliarde de dolari, potrivit prospectului depus ieri. Din suma colectata Facebook va primi doar jumatate, mai exact 5,6 miliarde de dolari.
Restul de 4,9 miliarde de dolari vor merge la o serie de actionari. Cel mai mult va ajunge la Accel Partners: 1,2 miliarde de dolari daca actiunile vor fi vandute la pretul mediu de 31,5 dolari bucata. Urmatorul pe lista este co-fondatorul Mark Zuckerberg, care va face rost de putin sub un miliard de dolari. O buna parte din acesti bani vor fi folositi, insa, la plata taxelor legate de actiunile sale.
In prospect, Facebook mentioneaza ca angajatii care detin actiuni nu pot vinde propriile titluri pe o perioada care variaza intre 151 si 181 de zile de la oferta primara.

Facebook are 900 de milioane de utilizatori si a generat anul trecut venituri de 3,7 miliarde de dolari. Recent, gigantul social s-a aruncat intr-o frenezie a achizitiilor, cumparand Instagram cu un miliard de dolari si o serie de patente de la Microsoft intr-o afacere de 550 milioane de dolari.

Sursa: Reuters
Sursa foto: economicblog.myblog.it

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.