Apple: Samsung a copiat mai cu tupeu decat altii

Scris de

apple vs samsungIncercati sa va amintiti toate acuzatiile pe care cei de la Apple le-au aruncat spre Samsung? Atunci trebuie sa mai adaugati cateva.

“Acuzarea” spune ca Samsung a copiat produse cu mai mult tupeu decat alti competitori, “produse care imita ostentativ aspectul celor de la Apple, incercand sa profite de succesul acestora.”

Apple vine cu un limbaj mai colorat si cu un camp mult mai larg de produse sa acuze concurenta ca a ignorat brevetele sale de inventie. Pe lista se adauga Droid Charge, Infuse 4G, Nexus S 4G, Galaxy Tab 10.1, Galaxy S II si alte cateva modele Samsung. Lista neagra facuta de cei de la Apple cuprinde opt produse. Doua dintre cele incluse initial nu mai apar, facand loc altora trei.

Autor: Andra Jipa

Sursa: Engadget
Sursa foto: Webestigate

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

 1. florin says:

  fotografia nu e concludenta pentru acest articol. modelul de samsung din imagine a aparut inaintea iphone 4g. in plus, telefoanele de mai sus (si orice ale modele apple si samsung) sunt total diferite (inside, software etc). nu mai suntem acum 7 ani cand telefoanele difereau sau se asemanau doar prin forma carcasei.

 2. Galaxy S a aparut anul trecut, primul iPhone in 2007. iPhone nu si-a schimbat forma.

  Apple nu imputa interiorul (procesor Hummingbird vs A4, iOS vs Android) ci faptul ca totul e impachetat pentru a lasa impresia ca e un “iPhone mai ieftin”. Pe engleza asta se cheama “trade dress”.

  In apararea sa, Samsung poate spune ca avea telefoane touch asemanatoare mult inainte de lansarea iPhone, precum F700, dupa cum si LG avea Prada…

  Apple a adunat intr-un singur produs ceva ce exista de mult pe piata. Tot ce a facut in plus a fost sa dea produsului un aer de superioritate si un pret triplu. In rest, a functionat masina de marketing. Cinste lor pentru “sclipirea” pe care au adaugat-o, care in final a creat o moda si pe urma a reinventat doua industrii – smartphone si tablete.

 3. florin says:

  ma refeream strict la imaginea de mai sus. dar am inteles ideea ta si sunt de acord. in mare 🙂
  lumea se leaga insa prea mult de partea hardaware. intr-adevar, apple are cele mai performante aparate (daca vorbim exclusiv de partea hardware). dar smartphone-ul este legat intr-o masura mult mai mare de partea software. adica disputa ar trebui sa fie ios vs android vs w7. si acolo disputa ar fi dreapta pt ca nu sunt asemanari mari si ar fi bazata pe preferintele utilizatorului.

 4. Sa stii ca te contrazic si aici: nu Apple e cel mai tare la hardware. Galaxy S2, LG Optimus 2x si HTC Sensation sunt mult peste ca specificatii tehnice si abia in septembrie ii vor egala cei de la Apple.

  Dar in noiembrie va aparea “bestia” de Nexus 4G.

  http://www.ibtimes.com/articles/165749/20110620/nexus-4g-iphone-killer-droid-bionic-top-reasons-why-apple-should-change-proposed-iphone-5-september.htm

  Iar pe urma vor veni telefoanele Motorola quad-core. Apple nu va mai scoate vreun telefon pana toamna viitoare…

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.