Apple si Microsoft, infrante de Motorola

Scris de

Apple si Microsoft au fost gasite vinovate pentru folosirea ilegala a unor tehnologii detinute de Motorola Mobility, decizii care ar putea forta cei doi colosi sa stopeze vanzarile iPhone si ale consolelor Xbox 360 in SUA, scrie The Telegraph.

Un judecator de la International Trade Commission (ITC) din SUA a gasit ca Microsoft a incalcat patru brevete legate de WiFi si standardele privind formatele video si ar fi trebuit sa plateasca licente catre Motorola.
Intre timp, marti Apple a fost gasita vinovata pentru incalcarea unui patent WiFi. Dupa cele doua anunturi, atat Microsoft cat si Apple au anuntat ca raman in continuare increzatoare in victoria finala, in fata unui complet de judecatori.

Dupa un set initial de victorii in fata mai multor rivali iata ca roata se intoarce pentru cei doi giganti. De altfel, Tim Cook – directorul executiv al Apple – batea in retragere la conferinta de anuntare a rezultatelor financiare, anuntand ca ar dori sa ajunga la intelegeri amiabile cu HTC, Samsung si Motorola. Desigur, anuntul vine dupa ce gigantul a inceput sa piarda in fata Motorola in mai multe procese si dupa ce un judecator a ordonat sefilor Apple si Samsung sa se aseze la negocieri in privinta patentelor.
Anterior, Steve Jobs a caracterizat Android drept un produs furat, care copiaza iOS de pe iPhone, si a jurat ca va folosi “fiecare banut” al Apple pentru a “distruge” sistemul de operare produs de Google. In paranteza fie spus, Google achizitioneaza acum Motorola si mai are de primit doar acceptul autoritatilor chineze.

In cazul Microsoft, daca s-ar pune in practica toate pretentiile Motorola din cazul Xbox 360, Steve Ballmer ar trebui sa dea anual 4 miliarde de dolari, in conditiile in care anul trecut divizia Xbox a facut un profit de 1,3 miliarde de dolari. Situatia este cu atat mai ciudata cu cat Microsoft a tot marsat pe ideea licentierii de brevete catre producatorii Android. Ba chiar recent a impus plata si pentru Pegatron, dupa ce anterior a “santajat” si fortat companii ca Samsung, LG, HTC, Quanta sau Compal sa semneze acorduri de licentiere.

Cum era vorba aia, “ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”?

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: n24.de

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] pentru Comert International din SUA (ITC) a aratat saptamana trecuta, intr-o decizie similara, ca Microsoft incalca brevetele Motorola Mobility pentru mai multe tehnologii, fiind vizata inclusiv conexiunea wireless a Xbox 360 si softul de […]

  2. […] Microsoft si a ajuns sa se judece pe toate meleagurile lumii. Intr-unele a castigat victorii slipitoare, in altele a pierdut contra Microsoft. E de asteptat ca in curand sa ajunga la astfel de intelegeri […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.