Bataie ca-n filme la o fabrica Foxconn ce produce piese pentru iPhone 5

Scris de

Foxconn a inchis uzina din Taiyuan, China, dupa ce o adevarata revolta s-a pornit ieri iar 2.000 de muncitori au fost implicati.

Baiata generala a pornit de la faptul ca un paznic a lovit un salariat. Situatia a fost readusa sub control dupa patru ore de violente, iar aproximativ 40 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Cativa angajati au fost arestati. Agentia Xinhua a relatat ca 5.000 de politisti au fost detasati in campusul uzinei. Aceasta are 80.000 de muncitori.
Imaginile ajunse pe internet arata geamuri sparte, bunuri vandalizate, oameni si scutieri in numar mare.

Fabrica realizeaza componente din aliaj de magneziu pentru electronice, produse de iluminare bazate pe LED, piese pentru telefoane mobile si componente auto. In august, presa scria ca la Taiyuan se realizeaza carcasele pentru iPhone 5.

In mod ciudat, Foxconn spune ca a fost vorba de o altercatie intre doua grupuri rivale de muncitori de pe liniile de productie. Xinhua spune ca muncitorii din orvincia Shandong s-au ciomagit cu cei din provincia Henan. In luna martie, angajatii aceleiasi uzine s-au rasculat si din cauza unei dispute privind salariile.

Foxconn este o divizie a grupului taiwanez Hon Hai Precision Industry si e cel mai mare contractor din lume pentru productia de electronice. Foxconn asambleaza gadgeturi pentru Apple, Hewlett-Packard, Sony, Nintendo sau Microsoft.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Industry Leaders Magazine

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] cel mai mare contractor din lume si are circa 1,2 milioane de angajati, marea majoritate in China. Foxconn asambleaza iPhone si iPad, dar si produse pentru Sony, Nintendo, Hewlett-Packard si chiar Microsoft. In ultimele trei luni a […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.