Toyota si statul japonez vor salva Renesas de la faliment

Scris de

Un consortiu din care

discount soft cialis

fac parte Toyota si un fond guvernamental japonez vrea sa cumpere Renesas Electronics, cel mai mare producator mondial de microcontrollere folosite in autoturisme, scrie Reuters.

Planul autoritatilor include implicarea Innovation Network Corp, un fond bugetar, care ar oferi 2 miliarde de dolari pentru un pachet de actiuni care sa-i asigure controlul Renesas. Astfel, va fi contracarata oferta de 1,3 miliarde de dolari facuta de fondul privat de investitii Kohlberg Kravis Robert (KKR).
Ca multi alti giganti japonezi precum Sony, Panasonic sau Sharp, Renesas se afla intr-o situatie financiara foarte delicata. In urma cu aproape patru luni compania a venit cu un plan de a concedia 10.000 de angajati, aproape un sfert din total, si s-a dus cu jalba in protap la actionari pentru a face rost de 1,3 miliarde de dolari. Numai ca principalii sai actionari sunt NEC Corp, Hitachi Ltd si Mitsubishi Electric Corp, care nici ei nu se simt foarte bine.
Renesas a luat fiinta din imbinarea diviziilor de semiconductori a celor trei conglomerate nipone.
Consortiul Toyota – Innovation Network Corp va face prima oferta formala catre NEC, Hitachi si Mitsubishi luna urmatoare, potrivit Nikkei. Grupul vrea ca pana la finele anului sa achizitioneze o cota majoritara.

Daca va intrebati ce cauta Toyota in productia de semiconductori, e simplu: producatorul auto este unul dintre principalii clienti ai Renesas. Alti constructori auto niponi ar putea fi atrasi in aceasta schema investitionala.

Innovation Network Corp a preluat recent si pachetul majoritar din Japan Display Inc, o companie formata, pe acelasi calapod, din integrarea Sony Mobile Display cu unitatile care produc ecrane LCD ale Toshiba Corp si Hitachi Ltd.

Sursa: Reuters
Sursa foto: wkzo.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.