Intel ar putea prelua un pachet de actiuni la Sharp

Scris de

Sharp negociaza o alianta cu Intel prin care compania japoneza ar putea furniza displayuri cu cristale lichide pentru ultrabook-uri iar gigantul procesoarelor ar putea prelua un pachet de actiuni la producatorul nipon.

Intel promoveaza intens ultrabook-urile pentru a contracara tabletele precum iPad de la Apple. La inceputul acestui an, Chipzilla a semnat mai multe intelegeri cu mai multi producatori de display-uri prin care s-a asigurat ca atunci cand Windows 8 va aparea pe piata, vor exista destule ecrane tactile disponibile pentru producatorii de ultrabook-uri. Pentru a realiza ultrabook-uri, producatorii de calculatoare sunt fortati de catre Intel sa foloseasca numai anumite componente.

Bijuteria IGZO

Sharp, ale carei vanzari de televizoare se afla intr-o mare fundatura, se reorienteaza pentru productia de ecrane mici pentru a se regenera. Adevarata bijuterie a Sharp este tehnologia IGZO. Aceasta consuma mai putina energie decat ecranele LCD conventionale, display-urile sunt mai subtiri si necesita mai putina lumina. De asemenea, sunt mai senzitive la atingere si pot ajunge la rezolutii foarte mari. Intel e atrasa de aceasta tehnologie, dupa cum e si Apple.
Intel are nevoie sa isi intareasca lantul de furnizare pentru ca producatorii sai sa nu fie prinsi pe picior gresit si sa nu aiba la dispozitie ecrane. Neavand display-uri, acestia nu vor comanda nici procesoare Intel, astfel ca rezultatele gigantului din Santa Clara ar fi afectate.
In luna iulie Intel a anuntat ca va investi mai mult de 4 miliarde pentru a prelua 15% din ASML, o companie care produce echipamente ce produc cipuri. Gigantul are nevoie sa se asigure ca va primi din start noile tehnologii.

Fundatura financiara

Sharp se afla acum intr-o mare criza de bani. Recent si-a antamat toate fabricile si proprietatile, inclusiv cea care produce ecrane pentru iPhone, pentru a obtine un imprumut de de 1,92 miliarde de dolari de la Mizuho Financial Group Inc si Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. In primavara a raportat o pierdere imensa iar in vara taiwanezii de la Hon Hai au anuntat ca vor sa cumpere 9,9% din companie. Hon Hai este compania-mama a Foxconn, cea care asambleaza iPhone si iPad. Astfel au aparut speculatii ca Apple ar putea realiza un televizor inteligent folosind tehnologia Sharp. Discutiile intre Sharp si Hon Hai au stagnat, insa, pentru ca taiwanezii vor sa aiba un cuvant de spus in conducerea Sharp. Mai simplu spus, vor sa preia cat mai mult cu cat mai putin.

Intel, curs de coliziune cu Apple

Intel se afla de mai mult timp pe un curs de coliziune cu Apple caci aceasta din urma isi proiecteaza singura procesoarele din iPhone si iPad iar dispozitivele sale mobile canibalizeaza puternic vanzarile de PC-uri. Astfel, Apple concureaza practic direct Intel. Cand Intel a inventat ultrabook-urile, gigantul din Sansta Clara a rupt o fila din designul MacBook Air. Iar recent si-a inceput ofensiva pe piata tabletelor si smartphone-urilor Android, concurand inca o data Apple. Mai mult, dezvolta sistemul de operare Tizen impreuna cu Samsung, cel mai mare rival al Appleā€¦

Sursa: Reuters
Sursa foto: Entamania.net

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] investitii Kohlberg Kravis Robert (KKR). Ca multi alti giganti japonezi precum Sony, Panasonic sau Sharp, Renesas se afla intr-o situatie financiara foarte delicata. In urma cu aproape patru luni compania […]

  2. […] cu arhitectura Krait. Mai mult, acesta este printre primele telefoane din lume care folosesc tehnologia IGZO pentru display, despre care se zvoneste ca va fi folosita chiar de catre Apple in viitoarea generatie pentru […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.