Belkin preia Linksys de la Cisco

Scris de

Cine nu a auzit de Belkin sa treaca mai departe! Producatorul de echipamente de retelistica a ajuns la un acord cu Cisco pentru preluarea diviziei Linksys, care vinde oamenilor obisnuiti routere si switch-uri Ethernet.

In cadrul tranzactiei Belkin va mentine brandul Linksys si va prelua produsele, tehnologiile si angajatii acesteia sub umbrela sa. Ba mai mult, Belkin va oferi suport si garantii pentru actualele produse Linksys oferite de Cisco.
Pretul inca nu se stie, insa e clar ca e mai mic decat cele 500 de milioane de dolari date de Cisco in 2003, cand a preluat unitatea, din cauza ca aceasta are marje mici de profitabilitate. In urma tranzactiei, Belkin va detine 30% din piata americana de echipamente de retelistica care se adreseaza consumatorilor simpli si intreprinderilor mici.
Acesta este punctul terminus pentru Cisco, care dispare astfel de pe radarele oamenilor obisnuiti, dupa ce a inchis si unitatile care produceau camerele video Flip, tabletele Cius si sistemele de videoconferinta pentru acasa.

Belkin este o companie privata si este renumita in principal pentru routerele sale scumpe si cablurile de retea trainice, insa produce si hub-uri USB, prize cu protectie, adaptoare de tot felul dar si carcase pentru iPad, iPhone si iPod.

Sursa: Engadget
Sursa foto: CNET

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.