BlackBerry o ia pe calea Palm: Fairfax Financial va cumpara compania pentru 4,7 miliarde de dolari

Scris de

In sfarsit cineva s-a milostivit si a anuntat ca va BlackBerry: Fairfax Financial a semnat o scrisoare de intentie pentru preluarea companiei canadiene de telecomunicatii contra a 4,7 miliarde de dolari.

Directorul executiv al Firfax, Prem Watsa – fost membru al consiliului de administratie al BlackBerry, a declarat ca prin preluare BlackBerry se va delista de pe bursa, iar operatiunea „va deschide un nou capitol privat pentru BlackBerry, clientii sai, operatori si angajati”. BlackBerry se asteapta ca Fairfax sa termine analizarea situatiei sale financiare pana pe 4 noiembrie. Fiarfax este cel mai mare actionar al companiei canadiene, cu aproape 10% din titluri. Anterior, presa a scris ca si Mike Lazaridis, fondatorul Research in Motion (RIM) – actuala BlacBerry – ar cauta sa faca aliante pentru preluarea societatii. Pe de alta parte, comunicatul anunta un “consortiu” in care Fairfax este implicata, astfel ca totul este posibil, mai ales ca fix Lazaridis il recrutase pe Watsa pentru a a ajunge in board.

In cazul in care tranzactia nu se va realiza, BlackBerry va trebui sa dea 157 de milioane de dolari Fairfax Financial.

Cat despre „noul capitol”, circa 40% din angajati vor fi concediati din cauza stocului masiv de telefoane cu sistem de operare BlackBerry 10 nevandute, care au provocat firmei o gaura de un miliard de dolari.

Producatorul canadian a luat in ultimii doi ani tot felul de decizii controversate, amanand de mai multe ori lansarea sistemului de operare BBX/BlackBerry 10, in vreme ce lansarea BlackBerry Messenger (BBM) pe Android si iOS, care trebuia facuta sambata, a fost un haos total si a fost amanata din cauza unei versiuni scurse pe net. Mai mult, compania a cumparat in urma cu cateva luni un avion privat, masura anuntata ca „reducere de costuri”, pentru ca inlocuia doua aeronave mai vechi…

In concluzie, “ceva e putred in Danemarca”, iar procesul de luare a deciziilor la companie trebuie sa se schimbe rapid.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: www.urbannavajo.org

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.