Microsoft a lansat tabletele Surface 2 si Surface 2 Pro

Scris de

Gigantul software a dezvelit ieri a doua generatie a tabletelor sale, respectiv Surface 2 cu sistem de operare Windows RT si procesoare Nvidia Tegra 4 si Surface 2 Pro, cu Windows 8.1 si noua generatie de procesoare Intel Haswell.

De altfel, intregul eveniment a fost lipsit de mari surprize. Pentru cei ahtiati dupa specificatii avem ecran full HD pe noua Surface 2, display-ul Clear Type avand acum o rezolutie de 1.920 x 1.080 pixeli.
Microsoft se lauda ca, pe langa procesorul mult mai rapid, a dublat viteza BUS pentru memorie si WiFi, iar performanta creste “dramatic”. Aditional exista un port USB 3.0, fata de versiunea 2.0 prezenta pe vechea generatie.
Per total, gadgetul ar rula de trei-patru ori mai repede decat predecesorul sau, iar durata de viata a bateriei ar fi cu 25% mai mare. Dispozitivul ar rezista pana la 10 ore de playback video.

Pe partea de design, Surface 2 este mai subtire decat inaintasul, avand doar 8,9 milimetri, este mai usor – 676 grame, si este construit tot din magneziu. Cumparatorii vor beneficia si de un an de apeluri video internationale gratuite prin Skype si 200 GB de stocare gratuita pe SkyDrive pe doi ani.
Pretul de pornire este de 449 dolari, existand versiuni de 32 GB si 64 GB.

Laptop sau tableta?

Spre deosebire de fratele mai mic, Surface Pro 2 pastreaza rezolutia anterioara a ecranului de 10,6 inci, astfel ca ambele dispozitive au acum rezolutie 1.920 x 1.080 pixeli. Odata cu precerea la procesoarele Intel Core i5 de generatie Haswell care vin cu frecventa de 1,6 GHz, bateria a primit un plus de 75% la durata de viata.

Mai mult, dispozitivul poate fi conectat la Power Cover, o tastatura cu baterie inclusa, care ii mareste durata de viata. Cat despre porturi, Microsoft a inclus trei USB 2.0, unul USB 3.0, un mini DisplayPort, Ethernet, audio in/out si, desigur, unul pentru incarcare. Concomitent, aceasta vine si cu traditionalul stylus.
De asemenea, cand este andocat intr-un dock specific, dispozitivul poate scoate video catre un monitor extern la 3.840 x 2.160, Microsoft insistand ca Surface Pro 2 este capabil de editare video 6K si ca este un “full PC”.
Cat despre configuratii, Surface Pro 2 are 4GB sau 8 GB de memorie RAM, iar pentru stocare porneste de la 64 GB si poate ajunge pana la 512 GB. Pretul porneste de la 899 de dolari, echivalentul unui ultrabook.

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Parte interesanta este ca gadgetul se poate configura inclusiv cu procesoare Intel Core i5, memoria poate fi dusa la 8 GB, iar pentru stocare se ajunge la 256 GB SSD, astfel incat se poate ajunge la puterea unui ultrabook imbracata intr-o forma de tableta. Suna cunoscut? Aceasta este exact deviza Microsoft de la lansarea Surface 2… […]

  2. […] Frank Shaw nu sufla niciun cuvintel nici despre Surface Pro 2, care costa cat un ultrabook, si nici despre faptul ca Windows RT este un dezastru in materie de aplicatii sau vanzari, toti […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.