Microsoft: Suita iWork de la Apple nu face mare branza

Scris de

Dupa ce Apple a anuntat ca va da gratuit suita iWork celor care cumpara cate un iPhone sau iPad nou, Microsoft nu a ratat ocazia sa faca bascalie de adversarul sau in privinta ofertei software.

Frank Shaw, vicepresedinte Microsoft pentru Comunicatii, a scris pe blogul TechNet, detinut de gigantul din Redmond, ca tabletele Surface si Surface Pro au gratuit suita de productivitate Office si sunt mai ieftine decat iPad 2, respectiv iPad Air. „Ceea ce face ca decizia Apple de a incorpora in pret iWork , suita lor mai putin populara si mai putin puternica, sa nu fie cine stie ce mare afacere“, a scris oficialul.

Reprezentantul Microsoft arata ca Surface si Surface 2 ofera o capacitate de stocare mai mare, atat onboard, cat si in sistemele cloud, au porturi USB sau sloturi pentru carduri SD, multiple tastaturi, dar si abilitatea de a deschide mai multe aplicatii una langa alta. Pentru al, faptul ca Apple scade pretul iWork inseamna ca rivala si-a dat seama ca Microsoft a realizat un produs mai bun si ca incearca sa ajunga din urma.

El da vina pe „campul de distorsiune a realitatii“, care apare la fiecare lansare Apple, pentru frenezia care a urmat anuntului.

Desigur ca Office este mult mai potent, iar Excel este si va fi de referinta in materie timp de zece ani de acum inainte, dar oamenii simpli folosesc Microsoft Word doar ca editor simplu de texte. Pe de alta parte, tabletele Surface nu sunt deloc populare, astfel ca Apple incearca sa ia fata Microsoft aruncand utilizatorilor suita iWork inainte ca Microsoft sa lanseze Office pe iOS si Android in 2014.

Iar Frank Shaw nu sufla niciun cuvintel nici despre Surface Pro 2, care costa cat un ultrabook, si nici despre faptul ca Windows RT este un dezastru in materie de aplicatii sau vanzari, toti partenerii parasind acest sistem de operare, cu exceptia Nokia. A carei divizie hardware ca fi, oricum, preluata de catre… Microsoft.

Concomitent, si Google vizeaza placinta Microsoft, prin punerea QuickOffice in mod gratuit la dispozitia utilizatorilor, atat pe iOS, cat si pe propriul Android. Motorul de cautare incearca, de altfel, si un atac prin invaluire la adresa Microsoft, prin Google Docs, o suita de aplicatii web care pot fi accesate de oriunde exista o conexiune la internet.

Pe de alta parte, ironiile lui Shaw, desi justificate, arata si disperarea din sanul Microsoft, care simte cum ii fuge rapid pamantul de sub picioare…

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Gizmodo

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.