Procesoarele A7 de pe iPhone 5S macelaresc oferta de la Qualcomm si Samsung

Scris de

Cursa inarmarilor in domeniul procesoarelor de pe smartphone-uri si tablete are un alt final fata de “razboiul megahertzilor” din era Intel vs AMD.

Si asta pentru ca Apple a demonstrat cum poti obtine viteze superioare, fara a mari neaparat frecventa. Testele facute de catre AnandTech cu iPhone 5S arata ca procesorul dezvoltat de Apple invinge inamici consacrati, precum procesoarele de top Qualcomm Snapdragon 800 ori cipurile Exynos 5 Octa de la Samsung. Mai mult, in unele cazuri, invinge chiar si procesoarele Intel Bay Trail, nelansate inca.

Iar performanta este si mai suprinzatoare atunci cand observam ca procesorul A7 de la Apple este doar dual-core, iar frecventa sa este de 1,3 GHz pe fiecare nucleu. Spre comparatie, Snapdragon 800 are patru nuclee tactate la 2 GHz.
Mai mult, iPhone 5S nu are decat 1 GB de memorie RAM, fata de 2 GB cu cat vin majoritatea rivalilor.

Asul din maneca: arhitectura pe 64 de biti

Cand Apple a anuntat iPhone 5S saptamana trecuta, compania s-a laudat ca procesorul A7 este primul din lumea mobilelor care lucreaza pe 64 de biti. Cu toate acestea, expertii au aratat ca e nevoie de cel putin 4 GB de memorie RAM pentru a putea folosi aceasta arhitectura. Numai ca, pus la teste, cipul si-a aratat din plin muschii.
“Vrajitorul” Anand Lal Shimpi a comparat iPhone 5S cu gadgeturile de top de la Samsung, LG, HTC sau Motorola. Ei bine, iPhone 5S bate Samsung Galaxy S4 sau LG G2 in fiecare dintre testele de procesor. In unele benchmark-uri, precum Sunspider Javascript Benchmark si Google Octane, iPhone 5S diferenta este de la cer la pamant.

Concluzia: cateodata trebuie sa ai si niste viziune. Problema e ca Apple pune toata aceasta herghelie de cai-putere sub uratenia de iOS 7

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: iMore

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] cu opt nuclee si arhitectura pe 64 de biti. Pe care Samsung s-a laudat ca o va lansa, mai ales ca Apple le-a luat tuturor fata in toamna anului trecut cu noul A7… Doar ca aceasta nu este disponibila de la lansare, ci mai […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.