RIM isi vinde un avion privat

Scris de

Cazut in dizgratia consumatorilor, Research in Motion (RIM), producatorul dispozitivelor BlackBerry, incearca sa revina in forta printr-un plan de economisire a un miliard de dolari anual.

In cadrul acestuia, compania si-a pus la mezat unul dintre cele doua avioane private. Acesta este un Dassault de noua locuri pe care producatorul de smartphone-uri cere intre 6 si 7 milioane de dolari, scrie Bloomberg. RIM va tine mai departe modelul cu 14 locuri.

Anterior RIM a anuntat un plan de concediere a 5.000 de angajati, o treime din forta de lucru. Bomba care zdruncinat compania a fost, insa, inca o intarziere in lansarea sistemului de operare BlackBerry 10. Anterior, termenul era pentru inceputul acestui an, dar a fost extins pana la finalul anului. La anuntarea rezultatelor financiare, directorul Thorsten Heins a provocat un nou soc: BB 10 va veni in primul trimestru din anul viitor. Mai mult, clientii companiei incep sa se pregateasca de falimentul sau.

Cu o gama invechita de telefoane, RIM nu poate concura in mod stralucit cu Apple sau cu marii producatori Android, ca Samsung si HTC. BlackBerry 10 era vazut drept “salvarea” companiei, ultimul tren pe care compania il poate prinde inainte de a fi cumparata sau dezmembrata.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: All Things Digital

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] pe net. Mai mult, compania a cumparat in urma cu cateva luni un avion privat, masura anuntata ca „reducere de costuri”, pentru ca inlocuia doua aeronave mai […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.