Clientii RIM se pregatesc de falimentul companiei

Scris de

Corporatiile si bancile care folosesc sistemele de comunicatii BlackBerry cauta alternative la serviciile oferite de Research in Motion (RIM) in eventualitatea in care compania va fi cumparata sau va fi dezmembrata si vanduta pe bucati din cauza rezultatelor dezastruoase din ultima perioada.

Actiunile RIM au scazut cu 70% anul trecut si s-au mai prabusit inca 19% in data de 29 iunie dupa ce firma canadiana a dezvaluit o noua intarziere in lansarea sistemului de operare BlackBerry 10 si o pierdere de cinci ori mai mare decat cea estimata.
Compania anunta atunci ca exista 78 de milioane de utilizatori BlackBerry in intreaga lume, astfel ca acum milioane de angajati conectati la sistemele de email ale companiei sunt nervosi ca, deodata, aparatele lor nu ar mai putea functiona in privinta serviciilor.

Cu toate acestea, falimentul, vanzarea sau separarea RIM in mai multe bucati nu vor influenta prea mult sistemele, indiferent ce s-ar intampla cu firma. Deja mai multe companii abia asteapta sa ofere acelasi gen de servicii de email, precum MobileIron, o companie care realizeaza software ce ajuta companiile sa managerieze si sa protejeze datele de pe telefoanele mobile si tablete.
Astfel trecerea la iPhone sau la dispozitive bazate pe platforma Android de la Google e mult mai usoara.
Bob Tinker, seful MobileIron, spune ca lista sa de clienti include 100 de companii din top Fortune 500, iar un sfert dintre acestea sunt din sectorul financiar.
Norton Rose LLP, o firma de avocatura cu 6.000 de angajati echipati cu BlackBerry, foloseste softurile MobileIron pentru a suporta iPhone si iPad, care au fost date anumitor membri drept dispozitive secundare.

GoDaddy – firma ce vinde domenii de internet – are deja un plan prin care poate trece de la BlackBerry la iPhone sau Android “in cateva ore”, potrivit lui Auguste Goldman, director de infrastructura la companie.
Nationwide Mutual Insurance Co a ales Good Technology, ale carei softuri pentru servere si telefoane furnizeaza email securizat corporatiilor pe iPhone si Android. In cadrul companiei, uzul BlackBerry a scazut de la 8.500 de angajati anul trecut la 7.000 anul acesta, in vreme ce numarul dispozitivelor non-BlackBerry a urcat de la zero la 4.450.
Good Technology lucreaza cu 4.000 de companii din lume, inclusiv opt din top 10 companii de servicii financiare.

RIM are acum o capitalizare de doar 4,3 miliarde de dolari. Voi cine credeti ca va da faliment mai intai: Nokia, RIM sau Sony? Sau ce director va fi concediat primul: Thorsten Heins, Stephen Elop sau Steve Ballmer? Ce companie merita salvata?

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: level7falla.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] schimb, Microsoft se afla abia pe pozitia a cincea, in urma muribunzilor BlackBerry si Symbian. Blackberry OS a avut o cota de piata de 4,3% prin cele 7,7 milioane de unitati livrate […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.