IDC: Android a ajuns la o cota de piata de 75%

Scris de

Google este de neoprit: Android a acaparat 7% din totalul smartphone-urilor livrate in trimestrul al treilea din acest an, potrivit unui raport IDC.

In termeni absoluti au fost livrate 136 de milioane de telefoane Android, un numar record care este cu 91,5% mai mare fata de cel inregistrat anul trecut in aceeasi perioada. Apple a livrat 26,9 milioane de iPhone-uri, cu 57,3% mai mult decat in 2011, insa cota de piata a iOS nu a urcat la fel de spectaculos, inregistrand un avand de doar un punct procentual, de la 13,8% la 14,9%.

In schimb, Microsoft se afla abia pe pozitia a cincea, in urma muribunzilor BlackBerry si Symbian. Blackberry OS a avut o cota de piata de 4,3% prin cele 7,7 milioane de unitati livrate de Research in Motion (RIM), in vreme ce Nokia a livrat 4,1 milioane de telefoane cu Symbian, ceea ce i-a adus 2,3% din felie.

Windows Phone 7/Windows Mobile au adunat un total de doar 3,6 milioane de bucati vandute, in urcare cu 140%, cota sa urcand si ea de la 1,2% la 2%. Nu ar fi surprinzator, insa, daca de Sarbatori cota Microsoft va creste si mai mult, mai ales cu lansarea noului Windows Phone 8 si a unor dispozitive precum Lumia 920, HTC 8X si Samsung Ativ S.

In fine, merita mentionate 2,8 milioane de terminale livrate cu Linux (Bada, MeeGo, LiMo, Tizen), care au acontat 1,5% din totalul pietei. Acestea au consemnat o scadere de la 4,1 milioane de bucati livrate anul trecut pe vremea asta si o injumatatire a pietei.

Sursa: The Next Web
Sursa foto: bookseller-association.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] In fapt, problema nu se rezuma doar la Nokia. Marissa Mayer, noua sefa a Yahoo!, are o alta victima notorie in vizor: Research in Motion (RIM). Ea nu considera dispozitivele BlackBerry drept smartphone-uri, desi producatorul canadian a fost aproape singur pe aceasta piata timp de zece ani. In luna septembrie, Mayer a dat gratis angajatilor iPhone-uri si dispozitive Android. Intrebata de ce BlackBerry nu se afla pe lista, ea a spus intr-un interviu din noiembrie pentru revista Fortune ca societatea sa “trece de la BlackBerry-uri la smartphone-uri”. Interesant, ea considera Windows Phone drept o platforma smartphone, in ciuda faptului ca are aplicatii mai putine si cota de piata mai mica decat BlackBerry. Deja tot mai multi oameni considera BlackBerry un fel de pager, conectat la reteaua proprie de mesagerie, incapabil sa raspunda la nevoile lor. Mayer nu e singura in aprecierile sale: cota de piata a RIM s-a prabusit in 2012… […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.