Samsung “nu e cool” ca Apple si castiga un proces in Marea Britanie

Scris de

Samsung Electronics a castigat in justitie in fata Apple intr-o confruntare mai putin normala din Marea Britanie, judecatorul cazului motivand ca tabletele Galaxy nu sunt indeajuns de “cool” pentru a fi confundate cu designul iPad.

Galaxy Tab nu incalca designul patentat al Apple, a spus in decizie judecatorul Colin Birss. El a mai completat ca nu este probabil ca utilizatorii sa confunde cele doua tablete intre ele.
Judecatorul a spus ca tabletele Galaxy “nu au aceeasi simplitate extrema si minimalism din designul Apple”. “Acestea nu sunt la fel de cool”, a mai spus el.
Dupa o tura de victorii in ultima perioada in procesele privind proprietatea intelectuala, Apple a inceput sa simta si gustul amar al infrangerii. Saptamana trecuta, HTC a castigat in Marea Britanie invalidand in acelasi timp trei patente esentiale, folosite de Apple in alte procese. De asemenea, avocatii Samsung au convins un judecator american sa ridice interdictia de vanzare a telefoanelor Galaxy Nexus in SUA.

Acest caz se bazeaza pe un patent cerut in 2004 de Apple si legat de cautarea printr-o singura interfata pentru a extrage si prezenta informatii adunate cu ajutorul mai multor sisteme. Tarasenia e legata de Siri, care isi extrage informatii de pe Google, Yelp, Wolfram Alpha, Yahoo si Wikipedia.
Iar Apple argumenteaza ca nu si-a licentiat tehnologia, asa ca Galaxy Nexus trebuie interzis. Problema e ca Galaxy Nexus e doar o miza mica iar Apple testeaza daca nu cumva poate sa atace si super-telefonul Galaxy S III pentru a-l interzice in SUA.
Google vrea sa atace patentul in cauza, deoarece cautarea integrata prin mai multe sisteme exista deja dinainte ca Apple sa ceara patentul cu pricina… Instanta a mentinut decizia de interdictie a tabletei Galaxy Tab 10.1 in SUA.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: techtalkafrica.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (5)

 

  1. […] Tinta e una singura: Apple. Compania tocmai ce a primit “mama tuturor patentelor” – un brevet privind interfetele grafice adaptate ecranelor tactile. Cu acestea ar putea detona o “bomba nucleara” in lumea Android, putand obtine interzicerea oricarui smartphone sau tableta din lume, inclusiv a celor Windows. Elemente ca slide-to-unlock sunt deja folosite de Apple in procese. Acum mai toate companiile fac smartphone-uri cu ecran tactil. Problema este ca Apple nu a fost prima companie din lume care a folosit forma rectangulara cu colturi rotunjite, ecran tactil si aplicatii. Cu toate acestea, a patentat multe din aceste lucruri. Culmea e ca Apple a obtinut interzicerea Galaxy Nexus cu un patent privind… prezentarea intr-o interfata unitara a rezultatelor cautarii pe mai multe surse. Google a anuntat recent ca va ataca valabilitatea acestui patent deoarece descrie chiar un motor de cautare iar motoarele de cautare existau dinainte ca patentul sa fie emis. […]

  2. […] are patent. Google – culmea ironiei un motor de cautare la baza – argumenta recent ca exista deja cautare universala inainte de anul 2004, cand Apple a cerut patent pe idee. Google a fost fondata in 1997 iar inaintea sa existau alte […]

  3. […] De ce? Pentru ca poate. Potrivit unei analize realizata de compania de cercetare a proprietatii intelectuale iRunway, Samsung detine circa 10% din toate patentele emise pana in prezent in privinta LTE si 12% din patentele-vedeta, care implica aceasta tehnologie, dar care nu sunt standard-esentiale. Daca va aduceti aminte, un studiu din luna februarie al Article One Partners arata ca Samsung, Nokia si Qualcomm detin alaturi de LG si Ericsson jumatate din patentele noi legate de tehnologia LTE. Ei bine, Samsung vrea sa foloseasca asta in interes propriu, pentru a castiga teren in fata Apple astfel incat sa egaleze scorul. Korea Times citeaza un oficial al Samsung care a confirmat ca “va da in judecata Apple imediat ce aceasta din urma va lansa produse care foloseste tehnologia sa avansata long-term evolution (LTE)”. Apple are deja un produs LTE, noul iPad, insa coreenii nu au incercat sa-l interzica. Intre timp, Apple a inclus intr-un alt proces derulat in California cele mai noi produse ale rivalei, pe care le vrea interzise. Mai precis, smartphone-ul Galaxy S III, phabletul original Galaxy Note si tableta Galaxy Note 10.1. Lista mai include si Galaxy Nexus dar si Galaxy Player, rivalul iPod Touch. Acesta este cazul in care Galaxy Nexus a fost interzis recent pe baza patentului privind cautarea universala prin Siri. […]

  4. […] este ca Google a desenat Android Jelly Bean cu gandul de a ocoli orice patent detinut de Apple. Galaxy Nexus a mai fost in centrul atentiei in vara, cand Apple obtinuse o interdictie temporara, pe baza patentului privind cautarea unificata. De atunci Google a eliminat din Google Now cautarea […]

  5. […] au fost implicati giganti precum Apple, Microsoft, Google, Motorola, Nokia, Research in Motion, Samsung, Ericsson, HTC, Kodak, AOL, Yahoo! sau Facebook. Sursa: New York Times Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.