BNP Paribas: Nokia va vinde doar 800.000 de telefoane Lumia cu Windows Phone 7

Scris de

Consumatorii europeni au primit cu interes scazut telefoanele Nokia cu Windows Phone 7, potrivit unui sondaj efectuat de Exane BNP Paribas.

“Cum doar 2,2% din cumparatorii sondati intentioneaza sa cumpere Lumia, nava-amiral a Nokia cu Windows Phone este … mult in spatele blockbuster-urilor iPhone 4S de la Apple sau Galaxy S II de la Samsung”, scrie analistul Alexander Peterc intr-o nota.
Compania de brokeraj si-a redus estimarile initiale ale Lumia de la 2 milioane de unitati la doar 800.000. Se mai spune ca rezultatul e asemanator cu vanzarile de 3,5 – 4 milioane de unitati pe trimestru ale precedentului model de varf al gamei Nokia, N8 – cu Symbian, ce a fost lansat la finele anului trecut.

Exane BNP Paribas si-a redus si pretul-tinta pe actiunile Nokia la 3,3 euro bucata, de la 3,7 euro si a mentinut ratingul de “subperformanta” pe titlurile producatorului finlandez.

Firma a sondat 1.300 de consumatori din cele cinci state unde Lumia 800 a fost lansat incepand cu 5 decembrie, dar a redus esantionul la 456 care au declarat o intentie clara de a achizitona un smartphone in luna urmatoare. Adica de Sarbatori.

Informatia nu e o mare surpriza pentru unii analisti, Pierre Ferragu, de la Sanford Bernstein, avertizand inca din vara ca parteneriatul Nokia-Microsoft nu va fi unul de succes. Recent si Danske Bank a notat ca Microsoft va cumpara divizia de telefonie a Nokia in prima jumatate a anului viitor.

Ce-i drept, eu am estimat inca de la inceputul anului ca in final Nokia si Microsoft vor fi fortate sa fuzioneze pentru a ramane relevante in zona mobila dar oricine putea in starea in care se prezinta finlandezii si vazand “lenea” si greutatea cu care se misca gigantul din Redmond…

Sursa: Reuters
Sursa foto: mobilephoneman.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Acum tot ce mai are nevoie Windows Phone 7 sunt exact … clientii, in ciuda parteneriatului cu Nokia. […]

  2. […] zona telefoanelor inteligente. Ceea ce nu s-a intamplat, invartindu-se pe la 3%. Infim de putin si nu pare ca Nokia sa salveze situatia. Pentru tablete, Microsoft pregateste noul Windows 8 pe arhitectura ARM. Problema e ca acesta nu va […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.