Broadcom lanseaza procesoare pentru Android

Scris de

In multitudinea de stiri de la Congresul Lumii Mobile de la Barcelona o informatie importanta a trecut aproape neobservata: producatorul de semiconductori Broadcom a lansat o serie de procesoare optimizate pentru Ice Cream Sandwich.

Acestea sunt bazate pe arhitectura ARM Cortex A9, sunt realizate in procesul de 40 de nanomeri si vin in “arome” cu unul sau doua nuclee.

Astfel, modelul BCM21654G are doar un procesor de 1 GHz, lucreaza cu retelele HSPA si are suport video VGA. Cel mai probabil il vom vedea in telefoane din categoria celor “buget”.
Romantic numite BCM28145 si BCM28155, aceste procesoare sunt mult mai atractive: dual-core, suport HSPA+ si video HD la 720p, respectiv 1080p. De remarcat ca procesoarele dual-core sunt insotite de un “videocore”, un al treilea nucleu care sa se ocupe de rularea de clipuri video sau filme fara sa fie ocupat prea mult procesorul principal iar bateria sa fie stoarsa de viata. De asemenea, exista un cip Image Signal Processor, care suporta camere foto de pana la 42 de megapixeli, cam cat are senzorul de pe Nokia PureView 808.

Alte senzatii tari: unitati hibride GPS/Glonass (sistemul rusesc de sateliti -nr), functionalitate NFC pentru plati cu telefonul si capabilitate dual-SIM.

Proceoarele lansate nu sunt quad-core, nu sunt bazate pe ultra-performanta arhitectura Cortex A15, dar, hei, macar se incinge competitia si vor scadea preturile…

In septembrie 2011, Broadcom a anuntat achizitia NetLogic Microsystems, companie care produce cipuri de retelistica si circuite integrate, pentru 3,7 miliarde de dolari.

Sursa: Engadget
Sursa foto: www.browse-tools.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] societati ca Nvidia, Marvell, Samsung, Rockchip, Texas Instruments, ST-Ericsson, Qualcomm sau Broadcom licente pentru productia de procesoare cu tehnologia lor, acelasi lucru il face si compania […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.