Casio prezinta un smartphone cauciucat, rezistent la apa, praf si socuri

Scris de

Spuneti adio grijilor: japonezii de la Casio au prezentat un smartphone cauciucat, rezistent la apa, praf si socuri, astfel ca acum nu mai trebuie sa va faceti probleme ca-l scapati pe jos.

Titulatura sa oficiala este lunga: G’z One Type-L si are un ecran IPS LCD de 4 inci. Sub capota se gaseste un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon si conectivitate LTE pentru viteze mari. Dispozitivul vine si cu un termometru si un barometru, in caz ca plecati in calatorii. Bateria are 1.800 mAh, indeajuns pentru 10,5 ore de convorbiri sau 15 zile standby. Sistemul de operare este Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Telefonul poate sta timp de 30 de minute in apa adanca de 1,5 metri si, de asemenea, rezista la un jet de apa puternica pentru trei minute. Acesta nu este primul Casio cu termometru, insa este primul cu barometru, o caracteristica utila pentru detectarea schimbarilor de presiune atmosferica, ce prezic la randul lor modificarea vremii.

Gadgetul este solid iar rezistenta sa vine cu pretul cresterii in greutate si grosime. Acesta are 180 de grame si 15,9 milimetri in cel mai gros punct. Designul este ciudat, aproape romboidal, insa este mult mai elegant decat Samsung Galaxy Xcover sau Motorola Defy.
Telefonul poate fi conectat la ultima generatie de ceasuri inteligente Casio cu Bluetooth si, fiind proiectat pentru Japonia, smartphone-ul vine si cu un tuner TV si cu sistemul FeliCa pentru plati mobile.

La cum arata, pare un tricorder decupat din Star Trek. Asteptam sa vedem daca vreun operator il va aduce si in Romania!


Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] cea mai importanta piata din lume. In 2010, grupul a unificat diviziile de mobile cu Hitachi si Casio, cele mai multe smartphone-uri lansate purtand insa brandul Casio, chiar daca NEC detine 70% din […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.