Cisco a inregistrat un profit de 2,09 miliarde de dolari

Scris de

Cisco, cea mai mare companie de retelistica din lume, a inregistrat in primul trimestru fiscal un profit net de 2,09 miliarde de dolari, in crestere cu 18% de la nivelul de 1,78 miliarde inregistrat anul trecut.

Veniturile au urcat si ele cu 5,5%, de la 11,26 miliarde de dolari la 11,88 miliarde, ca urmare a reducerilor de pret care au atras mai multi clienti.
Actiunile gigantului au crescut cu 8,1% pe bursa din Germania, dupa inchiderea sesiunii de tranzactionare la New York, scrie Bloomberg.

Compania a fost prinsa recent in focul incrucisat dintre SUA si China. Dupa ce un comitet al Congresului SUA a declarat ca Huawei si ZTE sunt “pericole la adresa securitatii nationale”, China Unicom, unul dintre cei trei mari operatori telecom din China, a anuntat ca va substitui echipamentele ce ar trebui furnizate de Cisco cu altele.

Desigur, nici nu este fecioara neprihanita deoarece Washington Post a scris ca in spatele usilor inchise, Cisco si-a ponegrit rivalii asiatici. Huawei este principalul rival al Cisco, insa in conferinta de anuntare a rezultatelor, John Chambers, seful Cisco, a declarat ca riscul unui razboi comercial este “foarte mic”.

Sursa: MarketWatch
Sursa foto: infoseekchina.wordpress.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.