Nokia vrea sa profite din dezastrul Apple Maps

Scris de

Nokia a lansat aplicatia Here, prin care isi aduce serviciile specializate de localizare si harti pe dispozitivele iOS si Android, dar si pe viitorul Firefox OS.

Daca vanzarile de smartphone-uri sunt slabe la Nokia, nu acelasi lucru se poate spune si despre experienta sa in domeniul cartografiei, capatata mai ales in urma achizitiei Navteq din 2008 pentru 5,7 miliarde de euro.
Ei bine, pe langa Nokia Maps, hartile din motorul de cautare Bing sau cele ale Amazon, finlandezii au gasit o noua oportunitate: dezastrul de la Apple, dupa ce hartile gigantului american au fost atat de proaste incat au dus la scuze publice si la eliminarea din companie a lui Scott Forstall, arhitectul iOS. Iar aplicatia are, pe langa harti mai bune, ceva ce Apple nu ofera consumatorilor: informatii privind transportul urban. De asemenea ofera ghidaj vocal pentru directii. In plus, utilizatorii pot descarca hartile pentru a le folosi offline, fara consume de date. Tot ce mai trebuie este ca Apple sa aprobe aplicatia in App Store.

Dar Nokia nu se rezuma la iOS. Compania face disponibila integrarea serviciilor sale in aplicatiile de Android printr-un API, in vreme ce anul viitor va aparea si o versiune pentru Firefox OS, sistemul de operare dezvoltat de producatorul popularului browser cu acelasi nume.

Compania a anuntat si achizitionarea Earthmine, care realizeaza harti 3D. Miscarea va face ca Google Street View sa aiba un competitor. Ce nu are aplicatia sa? Un mod asemanator cu Flyover de la Apple, care prezinta o panorama 3D asupra oraselor.

Sursa: VentureBeat
Sursa foto: noknok.tv

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] aplicatiile specifice Nokia – Drive, Maps, Transit si City Lens – unite sub noul brand Here. Alaturi de acestea exista Cinemagraph – care imbina fotografii cu clipuri in stilul […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.