Nokia lanseaza Lumia 720 si Lumia 520, doua smartphone-uri ieftine cu Windows Phone

Scris de

Nokia a prezentat Lumia 720 si Lumia 520, doua noi smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone 8, cu care care spera sa cucereasca segmentul dispozitivelor ieftine.

“Aducem elemente ale dispozitivelor noaste Lumia de top pe mai multe niveluri de pret, si astfel catre mai multi oameni”, a declarat Stephen Elop, directorul general al Nokia la conferinta de lansare, desfasurata la Congresul Lumii Mobile de la Barcelona.
Primul model, Lumia 720, este urmasul vechiului 710 si a fost blagoslovit cu porecla de “920 pentru mase”. Gadgetul are acelasi design unibody ca si modelul de varf. Specificatiile, insa, tehnice au intrat la apa. Astfel, ecranul Clear Black are 4,3 inci si rezolutie 800 x 480, camera de 6,7 megapixeli cu lentile Carl Zeiss, si o alta de 1,3 megapixeli in fata. Procesorul este un dual-core Qualcomm Snapdragon S4 cu frecventa de 1 GHz, acompaniat de 512 MB de memorie RAM. Pentru stocare sunt alocati 8 GB, insa exista un slot microSD cu o capacitate de pana la 64 GB. Bateria este de 2.000 mAh. Cantareste 128 de grame si costa 249 euro la liber.

Pe de alta parte, Lumia 520 este cel mai ieftin telefon din zilele noastre cu Windows Phone, aduce un pic cu HTC Windows Phone 8X. Acesta are acelasi gen de procesor dual-core Qualcomm si aceeasi cantitate de RAM. Ecranul are si el aceeasi rezolutie, insa este de doar 4 inci, astfel ca in final densitatea pixelilor este chiar mai mare. Pentru stocare exista tot 8 GB si exista aceeasi optiune de de expansiune prin carduri microSD, microSDHC si microSDXC. Camera a fost redusa la doar 5 megapixeli iar bateria la 1.430 mAh. Cantareste 124 grame. Ca design este asemanator insa exista o diferenta fundamentala: partea din spate a carcasei poate fi schimbata. Nu are camera secundara. Pretul: 139 euro.

Ambele smartphone-uri sunt doar 3G, fara LTE. Pe partea de software exista aplicatiile specifice Nokia – Drive, Maps, Transit si City Lens – unite sub noul brand Here. Alaturi de acestea exista Cinemagraph – care imbina fotografii cu clipuri in stilul .gif-urilor- si Smart Shoot – prin care se poate edita o poza pentru ca cei din cadru sa arate cat mai zambitor.

Telefoanele vor fi disponibile in acest trimestru in China, urmand a ajunge ulterior in Europa si restul Asiei.

Sursa: VentureBeat
Sursa foto: actualite.portail.free.fr

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] gadgeturilor Windows Phone aflate in uz. Nokia a lansat o serie de dispozitive stimabile, precum Lumia 520, care este foarte popular in statele aflate in curs de dezvoltare. Mai mult, designul acestuia a […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.