DigiTimes: Google pregateste tableta Nexus 10

Scris de

Google se pregateste de o ofensiva in domeniul tabletelor si va lansa o versiune de 10 inci a tabletei sale Nexus 7. Compania a inceput deja sa contracteze ecrane tactile de la furnizorii din Taiwan.

Anuntata miercuri la conferinta anuala Google I/O, Nexus 7 va avea un frate mai mare, potrivit unor surse lantul de productie, citate de publicatia taiwaneza DigiTimes. Aceasta a scris anterior si despre pregatirea Nexus 7, pe vremea cand aceasta inca nu era anuntata.
Google ar contracta, astfel, display-uri de 10 inci de la companiile AU Optronics si Wintek pentru Nexus 10. Wintek are deja de livrat un milion de ecrane tactile pentru Google in lunile mai-iulie pentru tableta Nexus 7, fiind acum cel mai mare furnizor al motorului de cautare. Nu este, insa, singurul, fiind implicat si un alt producator de componente, TPK Holding.

Nu se stie cand va fi lansata noua tableta, insa este logic sa fie in toamna, cand se zvoneste ca Apple va scoate pe piata un “iPad mini” cu ecran de 7,85 inci. Gandita initial ca un raspuns la Kindle Fire de la Amazon, aceasta va avea de infruntat si Nexus 7 de la Google. Tot in toamna este asteptata si o versiune de 10,1 inci de la Amazon. Google trebuie sa blocheze succesul retailerului online in a acapara cota de piata deoarece dispozitivele Amazon ruleaza o varianta mult modificata a sistemului de operare Android, scotand din schema toate serviciile Google.

Un model puternic de 10 inci dar la un pret foarte mic va permite Google sa evite ca utilizatorii sa migreze catre iPad 2, care se vinde acum ca painea calda la doar 399 de dolari si a crescut cota Apple in competitia iOS vs Android. De asemenea, in toamna este asteptata si tableta Microsoft Surface, cu Windows 8 Pro si Windows RT pe cipuri ARM.

Sursa: DigiTimes
Sursa foto: Arabian Business

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.