Furtuna Google: Gmail a detronat Hotmail drept cel mai mare serviciu de email din lume

Scris de

Google I/O s-a lasat cu multe anunturi interesante, dar merita sa amintim cateva mai putin bagate in seama.

Gmail a ajuns la 425 milioane de utilizatori activi in intreaga lume, astfel ca a depasit Hotmail si a ajuns cel mai mare serviciu de email de pe planeta. Numarul este imens avand in vedere ca serviciul a fost lansat abia in 2004 iar in ianuarie avea doar 350 milioane de utilizatori.

Anul trecut in luna iulie, la cea de-a 15-a aniversare a Hotmail, Microsoft a anuntat ca are 360 milioane de utilizatori activi, ajungand primul, inaintea Yahoo Mail. Cresterea nu poate fi pusa decat in carca vanzarilor de telefoane Android, Google anuntand ca nu mai putin de un milion de dispozitive sunt activate zilnic. Iar pentru a accesa Google Play trebuie sa ai cont de Gmail.

O alta cifra interesanta este ca browserul Chrome are acum 310 milioane de utilizatori activi in intreaga lume si ca este acum cel mai popular din lume, depasind batranul Internet Explorer. Numarul e aproape dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand aconta doar 160 de milioane de utilizatori. Si va creste si mai mult in perioada urmatoare, caci colosul tocmai ce a lansat versiunile pentru iPhone si iPad, dupa ce anterior era prezent doar pe Android Ice Cream Sandwich si Jelly BeanSundar Pichai, vicepresdinte pentru Chrome si Aplicatii, a adus si alte statistici interesante: 60 de miliarde de cuvinte sunt scrise zilnic in Chrome si 1 TB de date sunt descarcate zilnic via acest browser.

Si, cireasa de pe tort, Google+ are 250 milioane de utilizatori. Din acestia doar 150 de milioane sunt activi iar 50% se logheaza zilnic. Iar vicepresedintele Vic Gundotra a declarat ca mai mult de jumatate din utilizatori intra pe Google+ de pe aplicatia mobila decat de pe site-ul web.
Din nou, acest lucru se intampla deoarece aplicatia Google+ vine la pachet pe orice Android nou.

Acum intelegeti de ce Microsoft se teme asa mult de Google…

Sursa: Ubergizmo
Sursa foto: Spynet.ru

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] este un pericol mortal pentru ambele companii. Pentru Twitter, principala amenintare o constituie Google+, care a ajuns la 250 de milioane de utilizatori. Dintre acestia 150 de milioane sunt activi iar 50% se logheaza zilnic. Mai mult, numarul celor […]

  2. […] sa elimine suportul pentru acestea din Windows Phone 8. Asta ar aliena, insa, utilizatorii deoarece Gmail este cel mai popular serviciu de posta electronica de pe planeta. Ar fi echivalentul Windows Phone pentru Apple […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.