A fost inventat vaccinul anti-nicotina

Scris de

Dependenta de fumat e grea. Pe langa efecte negative la nivelul sanatatii, fumatorii dau si o carca de bani pe tigari, care in final umfla conturile producatorilor si bugetele statelor, prin accize.

Dar cum ar fi daca n-ai fi tentat din start? Cercetatorii de la Weill Cornell Medical College din New York au dezvoltat un vaccin potential pentru a trata dependenta de nicotina. In soareci, vaccinul a inhibat efectele nicotinei inainte de a ajunge la inima sau creier.
Terapiile precedente s-au dovedit efective, insa trebuiau administrate pe baza regulata. Acum, in soareci, o singura doza a fost suficienta pentru a activa o functie de producere a anticorpilor in ficat. Iar aceasta ramane activata pe viata.
Pe termen lung asta duce la posibilitatea unei singure vaccinari pentru ca persoana in cauza sa fie eliberata de “calitatile” nicotinei care dau dependenta.

Desigur, inca ramane posibilitatea ca fumatorii sa traga din trabuc doar pentru a simti fumul gros prelingandu-se prin plamani. Sau pentru a face “cerculete”.
Per total, insa, capacitatea de a da dependenta e eliminata pentru totdeauna.

Si uite-asa vor incepe producatorii de tigari sa puna bete in roate pentru ca vaccinul sa nu apara pentru piata pentru a nu aduce in genunchi o industrie de sute de miliarde de dolari anual…

PS: Philip Morris International a avut in 2011 venituri de 31,11 miliarde de dolari; Altria Group (conglomeratul ce detine Philip Morris SUA si producatorul John Middleton) a avut vanzari de 16,6 miliarde de dolari; British American Tobacco a scos in 2010 venituri de 22,9,3 miliarde de dolari; 23,3 miliarde de dolari vin de la clientii Imperial Tobacco, plus cele 22,8 miliarde de dolari, cat mai scoate Japan Tobacco

Sursa: Popular Science
Sursa foto: Popular Science

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.