Siri, invinsa la puncte de Google Now de pe Android

Scris de

Impediat dupa lansarea noului Android 4.1 Jelly Bean cu functii avansate pentru comenzi vocale, toata lumea a devenit curioasa cum se comporta in comparatie Siri, asistenta virtuala de pe iPhone.

Ei bine, cei de la TechnoBuffalo au facut un mic test pentru a vedea performanta. Desi nu e de ajuns pentru a spune cu tarie ce produs este mai bun, acesta indica o superioritate a produsului de la Google. Si nu oricum, caci Galaxy Nexus, cuplat cu Android Jelly Bean, o face chiar intr-un mod caree impresioneaza. De asemenea, raspunsurile sunt mai rapide iar vocea este mai “umana” fata de cea robotica a Siri.

Desigur, Google Now este mult mai mult decat Siri. Pe langa cautarile prin voce, Google Now prezinta un sistem de carduri, asemanator intrucatva cu cel de pe webOS. Normal, pentru ca Matias Duarte, arhitectul webOS, este acum la Google… Fiecare card iti prezinta cate ceva: Vremea, Trafic, Intalnirea urmatoare, Zboruri aeriene, Sporturi sau serviciul Places. Informatiile le preia din “supravegherea” utilizatorilor. Stie unde esti, care sunt cautarile tale cele mai frecvente si asta rafineaza calitatea serviciului.

Cu cat esti tu insuti mai mult si folosesti telefonul asa cum vrei, cu atat sistemul va tine minte mai multe despre tine si personalitatea ta. Iar in final, automagic, vei avea la dispozitie informatiile pe care le vrei fara ca macar sa le ceri…
Tinta este ca utilizatorii dispozitivelor mobile sa faca in continuare cautarile pe internet tot prin Google, chiar daca acestea se vor face si se vor “livra” intr-un mod diferit. Si asta pentru ca Apple incearca acum sa-i traga presul de sub picioare prin Siri si parteneriatele cu Yelp si Yahoo, pe langa cel mai vechi avut cu Wolfram Alpha.

Sursa: Cult of Android
Sursa foto: Cult of Android

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] cine nu e obisnuit, serviciul de recunoastere vocala este folosit in Google Now, contracandidatul Siri de pe sistemele cu Android 4.1 Jelly Bean. In plus, tehnologia va putea fi […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.