Eric Schmidt: Siri este o “amenintare semnificativa” pentru Google

Scris de

Aparitia Siri in peisajul digital este o amenintare pentru afacerile Google, a declarat Eric Schmidt, presedintele Google, intr-un set de raspunsuri pregatit pentru un comitet antitrust al Senatului SUA. Sau cel putin asa vrea sa credem.

Daca la audierile de luna trecuta, Schmidt nu credea ca Apple este o amenintare competitiva si admitea ca Google este o forta dominanta pe piata cautarilor, acum si-a schimbat radical pozitia.
In privinta Apple ca posibil competitor, Schmidt numeste Siri, asistentul personal dezvoltat de gigantul din Cupertino pentru iPhone 4S, drept o “dezvoltare semnificativa” si ca eficacitatea sa ca unealta de cautare a luat prin surprindere intrucatva compania. “Google are multi competitori puternici si cateodata esuam in a anticipa amenintarea competitiva pusa de noi metode de accesare a informatiei”.

Siri lucreaza cu Yelp pentru oferirea de informatii legate de restaurantele si magazinele din zona unde se afla utilizatorul si posibilitatea de a face rezervari. De asemenea, foloseste motorul de cautare Wolfram Alpha pentru intrebari specifice de cautat pe internet. Situatia este cu atat mai interesanta cu cat Google a vrut sa cumpere Yelp acum doi ani dar a fost blocata de catre Yahoo! iar apoi tranzactia a cazut. Acum Yelp acuza Google ca foloseste informatiile sale in Google Places si o penalizeaza in cautari.

Amenintarea postata de Siri a fost descrisa recent de catre investitorul Gary Morgenthaler, expert in domeniul inteligentei artificiale si membru in consiliul de administratie al Siri. Google are prezent pe Android un soft asemanator Siri, dar mult mai slab calitativ si care nu deosebeste intelesurile limbajului uman.

Schmidt mai mentioneaza ca Google nu are o pozitie dominanta in cautare si ca societatea “a muncit din greu” pentru a ajunge unde este acum si ca “a fost binecuvantata cu un anumit noroc”.
El spune ca Google concureaza cu mult mai multe companii, dincolo de Yahoo! si de Bing, motorul de cautare al Microsoft.

Cand o intrebi pe Siri ceva, aceasta foloseste internetul doar ca ultima solutie, ocolind in acest fel imperiul online al Google.

Sursa: The Next Web
Sursa foto: Ubergizmo

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. […] Vreti mai mult? Joi, actiunile Apple au scazut cu 9 dolari, sau 2,5%, dupa ce DigiTimes a scris ca gigantul IT a redus comenzile de componente pentru iPhone 4S si iPad 2 cu 10-15%, ca urmare a vanzarilor mai slabe si a raritatii altor componente. Imediat, Biran White, analist la Ticonderoga Securities a spus ca “Barometrul Apple”, realizat de el, indica o scadere secventiala de 12%. White a dezvoltat un sistem prin care urmareste comenzile de la companiile care sunt furnizori ai Apple, urmarind si verificand astfel progresele companiei. Ne apropiem si mai tare de subiect dupa ce aflam ca un alt analist, Mike Abramsky, de la RBC Capital Markets, a citat o nota a companiei de cercetare ChangeWave Research, care spunea ca 5% din cei intervievati au comandat tableta Kindle Fire de la Amazon.com, mai mult decat in cazul primei generatii de iPad. Iar aceeasi publicatie taiwaneza DigiTimes scria ieri ca Amazon a marit comenzile pentru Kindle Fire, de la 4 la 5 milioane de unitati, dupa ce anterior mai majorase o data productia de la 3,5 la 4 milioane. Motivul: costa doar 199 de dolari, pe cand cel mai ieftin iPad costa 499 dolari. Iar surprizele nu se mai termina: Amazon a cumparat Yap, o companie de recunoastere vocala. Suna cumva asemanator cu Siri? […]

  2. […] ca aplicatia YouTube nu va mai fi inclusa din start pe dispozitivele sale. De partea cealalta, Google vede Siri drept o mare amenintare la adresa motorului sau de cautare, principala sa sursa de venituri. Iar asta deoarece Siri foloseste Wolfram Alpha si Yelp. Google […]

  3. […] operare Android. Drept urmare, Apple a intrat pe domeniul Google prin lansarea iAds si a introdus Siri, care functioneaza de facto ca un motor de cautare si foloseste Wolfram Alpha si Yelp. Anul trecut Apple a eliminat YouTube si Google Maps din iOS, […]

  4. […] In acest moment deja o serie de aplicatii care vin preinstalate pe dispozitivele iOS sunt deja “alimentate” cu informatii din Yahoo! Finance si Yahoo! Weather. De asemenea, asistentul virtual Siri se bazeaza pe informatiile din sport primite tot de la Yahoo! si ocoleste motoarele traditionale de cautare. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.