Ebay da in judecata Google pentru “portofelul mobil”

Scris de

Inca un duel al gigantilor se prefigureaza in lumea tehnologiei, dupa ce Ebay a dat in judecata Google la doar o zi de la lansarea sistemului de plati cu telefonul al gigantului cautarii.

Atat Ebay cat sI unitatea sa PayPal au luat la tribunal compania, dar si doi fosti directori ai sai care acum au ajuns la Google si au ajutat la realizarea sistemului. Pe cei doi, Osama Bedier si Stephanie Tilenius, PayPal ii acuza de violarea de secrete comerciale. Acestea ar fi fost spuse de cei doi celor de la Google, dar si marilor retele de comercianti, impreuna cu care titanul cautarii implementeaza sistemul proaspat adus pe piata. Bloomberg scrie ca Tilenius l-a recrutat pe Bedier exact cand acesta negocia sa faca PayPal sistemul de plata pentru telefoanele Android.

Platile cu telefonul mobil sunt o oportunitate de un trilion de dolari, scrie Reuters.
Google a lansat Google Checkout in 2006 dar a avut un impact minimal asupra dominatiei PayPal pe piata. Ieri, insa, compania a lansat Google Wallet, primul sistem din lume care permite plata cu un smartphone prin tehnologia NFC – near field communication. Sistemul mai permite si descarcarea de cupoane in jurul magazinelor si folosirea acestora la tranzactii.

Sursa: Engadget
Sursa foto: tctechcrunch.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Operatiunea gandita de Google se poate imbina perfect cu Google Checkout, serviciul dezvoltat de companie pentru platile cu telefonul si alte activitati derulate prin “portofelul electronic”. Google poate beneficia astfel de popularitatea imensa a telefoanelor Android, care ocupa 52% la nivel mondial. Platile cu telefonul sunt estimate sa fie urmatorul mare boom in zona mobilelor, gigantii IT de la Apple la Microsoft si pana la eBay si Facebook incercand sa cuprinda o felie cat mai mare in stadiu incipient. Reversul este ca eBay, companie care detine serviciul de plati online PayPal, poate deja dezvolta un concurent serios pentru ceea ce vrea Google sa faca, lansand deja o platforma care se intentioneaza sa fie un “sistem de operare” generalizat si standardizat ce sa fie folosit de toti comerciantii. Deja eBay si Google s-au inclestat intr-o batalie legala si exact asupra Google Checkout… […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.