Facebook arunca bomba in curtea Apple: un magazin de aplicatii web

Scris de

Facebook si Apple nu se afla deloc intr-o mare prietenie. De cand Apple a inventat reteaua muzicala Ping, care se dezvolta peste Facebook, iar compania condusa de Mark Zuckerberg a blocat-o, cei doi giganti schimba lovituri sub centura.

Mai intai, Apple a anuntat la WWDC o integrare a sistemului de operare iOS 5 cu rivalii de la Twitter. Acum, Facebook incearca sa slabeasca forta Apple in domeniul distributiei de aplicatii mobile, prin crearea de software intentionat dispozitivelor iOS.

Totusi, in loc sa transmita aplicatiile prin App Store, Facebook lucreaza la “Project Spartan”, o incercare de dezvoltare a aplicatiilor si serviciilor bazate pe browsere.

Potrivit unor surse citate de TechCrunch, Project Spartan va infasura experienta Facebook in jurul HTML 5 si va aduce inclusiv dezvoltatorul Zynga (Farmville) sau Huffington Post in browser. Circa 80 de companii se afla deja in barca Facebook.

Financial Times a criticat recent Apple si si-a facut o aplicatie web, indemnand in acelasi timp toti dezvoltatorii sa faca acelasi lucru, din cauza restrictiilor impuse de Apple.

Magazinul de aplicatii web va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa foloseasca serviciul Facebook Credits la vanzari. In final, Facebook va ocoli App Store, va avea un control mai mare asupra platilor si va lovi Apple, care taxeaza 30% din pretul fiecarei aplicatii vandute.

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] cu Google pentru trafic si reclama, Facebook nu s-a sfiit sa intre la cutite si cu Apple prin Project Spartan – un magazin online de aplicatii web HTML 5, bazate pe browser si care sa ocoleasca […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.