IBM implineste azi 100 de ani

Scris de

International Business Machines, cunoscuta mult mai bine drept IBM, a implinit azi 100 de ani, timp in care ne-a revolutionat de cateva ori lumea in care traim. Iar niste giganti precum Apple, Microsoft sau Hewlett-Packard trebuie sa-i multumeasca pentru ceea ce au devenit gratie “Big Blue”.

In anii ’60, IBM a dezvoltat codul de bare, pavand drumul pentru cumparaturi automate. In 1973, supermarketurile au inceput sa foloseasca scanarea de astfel de coduri. IBM a mai inventat un proces rapid de procesare ce a permis realizarea de tranzactii la ATM-uri. A creat banda magnetica de pe cardurile de credit si de debit. A inventat hardul magnetic in 1956 si discheta in 1971.
Gigantul a participat la realizarea programului spatial american. In 1981, IBM a prezentat calculatorul personal, realizat cu cipuri Intel si un sistem de operare realizat de o companie micuta numita Microsoft.

In 2009, super-computerul Blue Gene a primit o Medalia Nationala pentru Tehnologie si Inovatie de la presedintele american Barack Obama. Recent, calculatorul Watson, denumit dupa fondatorul Thomas J. Watson, a invins umanitatea intr-un concurs de genul “Stii si Castigi”, iar acum lucreaza la diagnosticarea bolilor pentru ca intelege limbajul uman si poate analiza munti de informatii.

IBM este admirata in intreaga lume pentru modul in care s-a reinventat. Acum are 425.000 de angajati in intreaga lume. Este exemplu perfect pentru caderea din gratie si revenirea de la agonie la extaz. Recent, IBM a depasit Microsoft in capitalizare.

La multi ani!

Sursa: AJC.com
Sursa foto: postbulletin.typepad.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] guru-ul pietelor de capital a achizitionat pe tacute o halca masiva din gigantul care tocmai a implinit 100 de ani si ne-a revolutionat planeta de cateva ori. IBM a mai realizat in acest an si cipuri care imita activitatea creierului uman. Acum Skynet poate […]

  2. […] De cand supercomputerul IBM a invins omenirea acum un an de zile, Watson a fost foarte ocupat. Mai intai la o analiza a companiilor care vanzeaza patente pentru a extorca alte firme apoi la investigatii medicale. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.