“Imperiul de Silicon” a invins omenirea!

Scris de

Mandrelor si mandrilor, marcati in calendar data de 16 februarie 2011! Caci aceasta este ziua in care s-a scris istoria iar inteligenta artificiala a pus capat dominatiei umane.

Supercomputerul Watson, dezvoltat de International Business Machines (IBM), a invins concurentii umani Brad Rutter si Ken Jennings in cea de-a treia si ultima seara a concursului “Jeopardy”, un fel de “Stii si castigi” american. Si nu numai ca i-a invins, dar nici macar n-a fost pe-aproape. Ce sa mai incoace si incolo, a maturat podelele cu campionii umani.
Potrivit Daily Finance, Watson a acumulat in joc 77.146 dolari, pe cand Jennings – castigator consecutiv de 74 de jocuri – a adunat doar 24.000 de dolari iar Rutter – care a luat marele pot Jeopardy de 3,25 milioane de dolari acum multi eoni – a strans doar 21.600 de dolari.

Watson a castigat asadar si marele premiu de un milion de dolari pus in joc, pe care IBM a promis ca-l va imparti intre doua organizatii non-profit, World Vision si World Community Grid. Supercomputerul este compus din 90 servere IBM Power 750 legate impreuna si care impart memoria. Acesta este echivalentul computational al unei bestii care proceseaza milion de carti pe secunda. Watson are sistem de operare Linux.

Clasandu-se al doilea, Jennings a primit un premiu de 300.000 de dolari, iar Rutter a ridicat si el 200.000 de dolari. Dar ce mai conteaza, nimeni nu tine minte invinsii.

Acum ne-am lamurit, nu algoritmii Google vor prinde viata si vor cuceri lumea, ci cei ai IBM…Ce “usurare”!

Sursa: Daily Finance
Sursa foto: Joblo.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. […] 2011 va mai ramane in istorie si anul in care “imperiul de silicon” a invins omenirea. Supercomputerul Watson, realizat de International Business Machines (IBM), a demonstrat ca doi […]

  2. […] cand supercomputerul IBM a invins omenirea acum un an de zile, Watson a fost foarte ocupat. Mai intai la o analiza a companiilor care vanzeaza […]

  3. […] Il mai stiti cumva pe Watson? Il stiti, ala mic si albastru, care a batut cele mai bune specimene umane la Jeopardy. […]

  4. […] seamnana cu modul de folosire al supercomputerului Watson, dezvoltat de IBM. Dupa ce a invins cei mai puternici oponenti umani la un joc de cultura generala, Watson a „lucrat“ pe urma in domeniul cercetarii cancerului si pe Wall Street, unde a fost […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.