Supercomputerul Watson, angajat la Citigroup

Scris de

De cand supercomputerul IBM a invins omenirea acum un an de zile, Watson a fost foarte ocupat. Mai intai la o analiza a companiilor care vanzeaza patente pentru a extorca alte firme apoi la investigatii medicale.

Acum Watson s-a “angajat” pe Wall Street, mai precis la colosul financiar Citigroup, unde va da sfaturi despre portofolii, riscuri, economie si clienti pentru ca poate analiza si intelege munti de informatii. Asistenta data de Watson va fi sub forma unui “serviciu de cloud computing“, iar IBM va fi platita sub forma unei portii din economiile pe care Watson le va genera.

IBM se asteapta sa castige miliarde de dolari de pe urma supercomputerului pana in 2015. Numit dupa fondatorul Thomas J. Watson, calculatorul este constituit din 90 de servere ultra-performante care contin in total 2.880 de procesoare Power7 tactate la 3,5 GHz si 16 TB de memorie RAM. Adica 16.348 giga de RAM. Acesta poate procesa 500 GB pe secunda, echivalentul a un milion de carti.

Dar marele sau atu este softul, caci Watson a invatat limbajul uman in mai toate sensurile sale, printr-o tehnologie numita DeepQA. Acesta da bancii un avantaj imens in fata competitorilor cu centre de date bazate pe uneltele Microsoft si Google, scrie, Bloomberg.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.