O companie a numit un algoritm in consiliul de administratie

Scris de

algoritmDaca e posibil sa te casatoresti cu un caine sau cu o masina, de ce n-ar fi posibil si ca un algoritm sa fie numit intr-o functie de conducere la o companie?

Un fond de investitii a numit un algoritm computerizat in consiliul sau de administrare. Programul, numit Vital, va vota daca societatea sa investeasca intr-o anumita companie sau nu. Compania pentru care Vital lucreaza se numeste Deep Knowledge Ventures si investeste in medicamente.

Algoritmul analizeaza o gramada de date inainte de a face vreo decizie, de la informatii financiare pana la teste pentru anumite medicamente, proprietate intelectuala detinuta de firma respectiva sau de unde provine finantarea.

„La prima vedere, pare o idee futurista, dar, gandind mai bine, este doar o farsa prin care se urmareste publicitate“, a afirmat profesorul Noel Sharkey, de la Universitatea din Sheffield. „Foarte multe companii folosesc cautari de date pentru a accesa ce se intampla in piata, apoi consiliul de administratie sau lucratorii de incredere iau o decizie pe baza sfatului“, mai spune el.
„In pietele financiare, algoritmii sunt desemnati sa ia decizii. Ideea unui algoritm care voteaza este o pacaleala. Nu este diferit de un algoritm care face o sugestie iar consiliul voteaza“, a conchis el.

Potrivit Deep Knowledge Ventures, Vital a aprobat deja doua decizii de investitii. Softul a fost dezvoltat de compania Aging Analytics, cu sediul in Marea Britanie.

Ideea seamnana cu modul de folosire al supercomputerului Watson, dezvoltat de IBM. Dupa ce a invins cei mai puternici oponenti umani la un joc de cultura generala, Watson a „lucrat“ pe urma in domeniul cercetarii cancerului si pe Wall Street, unde a fost „angajat“ de Citigroup.

Sursa: BBC News

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.