YouTube vrea sa cumpere Twitch cu un miliard de dolari

Scris de

twitch_xboxGoogle vrea sa cumpere, prin YouTube, serviciul de streaming de jocuri Twitch, tranzactia urmand sa se incheie pentru suma de un miliard de dolari, scrie revista americana Variety, citata de Kotaku.

Suma este mare, dar reflecta din plin popularitatea Twitch, care este lider in domeniul transmisiunilor de jocuri si a sporturilor electronice. Potrivit Wall Street Journal, tranzactia inca nu este finalizata, discutiile fiind in stadiu incipient. De altfel, si Variety scrie ca avocatii Google se pregatesc din plin pentru a convinge Departamentul american al Justitiei, mai ales ca YouTube este cel mai popular site video din lume, in vreme ce Twitch este numarul unu pe segmentul streamingului de jocuri. Tranzactia este importanta deoarece streamingul pe Twitch este una dintre cele mai populare caracteristici ale consolelor de generatie noua, respectiv Xbox One si Play Station 4.

Un raport recent al companiei de retelistica Sandvine arata ca Twitch a intrat in top 15 cei mai mari „mancatori“ de largime de banda in America de Nord. Astfel, serviciul şi-a triplat latimea de banda folosita, de la 0,46% din total in toamna anului trecut la 1,35% in martie. Cresterea in popularitate coincide cu lansarea noii generatii de console video. Twitch are, insa, aplicatii disponibile si pe iOS si Android, dar si pe Windows 8 sau Windows Phone 8, prin aplicatii neoficiale. Exista, de asemenea, pe Xbox 360 si consolele Ouya.

Potrivit companiei, mai bine de 45 de milioane de gameri intra lunar pe Twitch pentru a se juca, a face transmisii live sau pentru a discuta. In mod logic, Microsoft sau Sony ar putea face o contraoferta pentru Twitch, avand in vedere ca beneficiaza direct de pe urma platformei. De asemenea, si Yahoo! ar putea intra in hora, stiut fiind ca doreste sa aiba o prezenta mai mare pe zona video a internetului. Insa e mai putin probabil sa doreasca intrarea in lumea jocurilor, ci mai mult a show-urilor, filmelor si serialelor.

Update: deja foarte multi gameri incep sa isi arate furia impotriva tranzactiei, tot asa cum comunitatea de pasionati s-a revoltat impotriva cumpararii Oculus Rift de catre Facebook.

Update 2: The Verge scrie ca YouTube a concurat cu Microsoft pentru Twitch, dar ca societatea a ales subsidiara Google pentru a putea sustine ritmul rapid de dezvoltare din ultimii ani. In perioadele de varf, Twitch are un trafic mai mare decat Facebook sau Amazon.

Sursa: Kotaku
Sursa foto: hbnbm.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] scria in luna mai ca YouTube – o unitate detinuta de catre Google – vrea sa cumpere Twitch cu un miliard de dolari, insa operatiunea a provocat dezamagire in sanul comunitatii de gameri, care se temea ca platforma […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.