Facebook cumpara producatorul de aplicatii Snaptu

Scris de

Una din aplicatiile mele favorite pe vremea cand aveam Symbian era Snaptu. Si nu numai mie imi era draga, din moment ce in noiembrie aplicatia bazata pe Java ajunsese la 20 de milioane de conturi si 5,5 milioane de utilizatori activi.

Acum compania tocmai ce a fost cumparata, pentru o suma cuprinsa intre 40 si 70 milioane de dolari, potrivit ziarelor israeliene, citate de Sillicon Alley Insider. Dupa ce Bret Taylor, directorul de tehnologie al Facebook, a anuntat recent ca 2011 este anul mobilitatii ca prioritate a Facebook, gigantul social a trecut la o serie de achizitii agresive.

Snaptu are sediul in Londra dar are birouri si in Tel Aviv si Silicon Valley si are ca investitori Sequoia si Carmel Ventures.

Aceasta este a doua achizitie mobila facuta de Facebook in acest an, dupa ce a cumparat recent Beluga, o companie care a realizat o aplicatie de messenger pentru reteaua sociala. Tot in acest an, compania a achizitionat Pursuit (un serviciu de recrutare folosind retelele sociale) si Rel8tion (reclame).

Recent, Snaptu lansase aplicatii mobile pentru Facebook si LinkedIn.

Sursa: Sillicon Alley Insider
Sursa foto: Sillicon Alley Insider

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] s-a tot luptat cu Google pentru achizitii de companii, in esenta de ingineri. Se remarca, insa, preluarea Snaptu, care a creat una dintre cele mai apreciate aplicatii bazate pe Java, care pot rula pe foarte […]

  2. […] Zite, a fost cumparata in 2011 de catre CNN pentru 20 de milioane de dolari. Tot atunci Facebook a achizitionat Snaptu, o aplicatie populara de Symbian […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.