Firefox 3.6.4: Daca nu e stricat, nu te apuca sa-l repari

Scris de

Firefox 3.6.4 - plugin container (.exe)Cei de la Mozilla au pus la dispozitia utilizatorilor ultima versiune a browserului Firefox (3.6.4) acum doua zile. Intentia lor, laudabila de altfel, a fost sa reduca crashurile provocate de pluginuri third-party, acest lucru atragand bineinteles atentia, din nou, asupra Flash-ului de la Adobe.

Conform planurilor, cu noua versiune, daca un plugin provoaca un crash pentru cei care urmaresc un film online sau se joaca, oamenii pot pur si simplu sa dea un restart paginii respective si sa scape de probleme, nefiind nevoiti sa restarteze browserul ca pana acum.

Lasand insa teoria, in practica noul update nu numai ca nu functioneaza asa cum era prevazut, dar provoaca el insusi crashuri frecvente si pana acum, in doua zile, s-au facut deja nenumarate plangeri, utilizatorii amenintand pe forumuri ca daca Mozilla nu rezolva acest lucru, vor trece la Chrome, Opera, sau vor face chiar inimaginabilul, revenind la Internet Explorer.

Trecand insa cu vederea eroarea, noul update mai face o boacana. Instaleaza fara sa anunte un fisier .exe (plugin container.exe), care functioneaza in paralel cu Firefox, acesta fiind cel care ar fi trebuit sa fie responsabil cu rezolvarea crashurilor. Daca insa nu citesti schimbarile aduse de ultima versiune, nu ai de unde sa stii ce e cu acest fisier, si multi utilizatori s-au panicat, crezand ca au de fapt un virus.

Una peste alta, intamplarea s-ar putea sa provoace mici schimbari in cotele de piata ale browserelor pentru perioada urmatoare. Fie si numai pentru ca oamenii trebuie sa caute pe Google ca sa vada de ce nu le mai merge Firefoxul. Si pentru asta au nevoie de un browser.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ca in 2010 m-am saturat pana peste cap de cat de des imi ingheata browserul preferat in paginile cu Flash, m-am decis sa imi reinstalez vechile amoruri ca sa am un 2011 lipsit […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.