Flickr a facut publice in mod accidental o serie de fotografii private

Scris de

Cu cat viata noastra ni se digitalizeaza si ne-o transferam pe internet, cu atat mai multe probleme apar atunci cand companiile carora o incredintam incep sa calce in strachini.

Un bug software din setarile Flickr a facut ca serviciul sa partajare foto sa posteze online timp de 20 de zile pozele private pentru un anumit numar de utilizatori. Acestea nu au ajuns in motoarele de cautare, insa erau vizibile pentru utilizatorii care navigau prin fluxul foto. Au devenit, astfel, publice o serie de fotografii “obraznice” sau chiar porno.
“Numai o mica parte a utilizatorilor Flickr a fost afectata si suntem in proces de a contacta direc respectivii indivizi”, a spus vicepresedintele Flickr Barry Wayn pe forum. El a mai spus ca problema a fost identificata si reparata.

Problema vine ca o lovitura dupa ce serviciul detinut de Yahoo! se lauda in plin scandal privind intimitatea Instagram ca fotografiile utilizatorilor sunt “sigure”.

O parte a celor care platesc pentru conturi Flickr Pro a amenintat chiar cu plecarea. In incercarea de a repara problema, Yahoo! a setat automat ca private “orice fotografii potential afectate”, masura care a enervat o alta categorie de utilizatori: cei care doreau dinadins ca pozele sa fie publice. Au fost decimate astfel o serie de bloguri culinare ai caror proprietari s-au trezit acum ca trebuie sa reposteze sute de fotografii…

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.