Google face concesii Comisiei Europene in privinta motorului sau de cautare

Scris de

Google a oferit o lista formala de concesii Comisiei Europene pentru a scapa de o posibila amenda de 5 miliarde de dolari.

Mai exact, gigantul online s-a oferit sa isi sublinieze propriile servicii in rezultatele oferite de motorul sau de cautare. Oricare ar fi, insa, rezultatele investigatiei antitrust , Joaquin Almunia, comisarul European pentru Concurenta, spune ca este ca decizia va fi obligatorie. In urmatoarea faza, rivalii Google trebuie sa isi spuna parerea despre propunere.

MICROSOFT. Mai multi competitori ai Google au depus plangeri la Bruxelles, acuzand colosul din Mountain View ca isi favorizeaza propriile servicii prin punerea acestora deasupra celor ale concurentei. Pe langa Microsoft, care concureaza contra Google prin Bing in zona motoarelor de cautare, exista mai multe companii care s-au plans contra Google.

Ieri, Streetmap – o mica firma din Marea Britanie care oferii servicii asemanatoare Google Mapsa dat in judecata Google pentru ca isi promoveaza incorect propriile oferte in rezultatele oferite de propriul motor de cautare. Astfel, “manipularea cinica a rezultatelor cautarii” ar duce la gasirea mult mai grea a propriei oferte pe internet.

ANDROID. Recent, un grup de companii, intre care Microsoft, Nokia si Oracle, au depus o plangere la Comisia Europeana motivand ca introducerea la pachet a aplicatiilor Google in Android ii aduce un avantaj necompetitiv pe piata.

Sursa: Engadget
Sursa foto: www.dragonblogger.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.