Google si Amazon se dueleaza pentru domeniul .app

Scris de

De cand ICANN a dat frau liber anul trecut la tot soiul de domenii fanteziste pe internet, iata ca s-a pornit o concurenta terib

Buy generic levitra online

ila pentru cele mai ravnite nume.

Acum, sub noul program, companiile pot inregistra echivalentul lor la mai vechile .com sau .org. Noile aplicatii includ domenii ca .love, .ico, .book, .shop, .ibm, .movie sau .meme.
Unul dintre cele mai ravnite domenii este, insa .app, unde exista 13 aplicanti dornici sa si-l adjudece.
Intre acestea se afla si Google si Amazon. Ca tot veni vorba de Google, aceasta a solicitat peste 100 de nume de domenii, inclusiv .Android, .Dog sau .Blog. Daca in privinta Android este evident iar in cauza .blog este pe undeva de inteles din moment ce Google detine platforma Blogspot, nu se stie care care ar putea fi motivul pentru care a dorit .Dog. De asemenea, compania mai doreste .docs, .youtube si .lol.
MIcrosoft a cerut si ea 11 nume, precum .Xbox, .Hotmail sau .Windows, in vreme ce Apple s-a limitat doar la unul: evident, e vorba de .apple. O alta companie, Charleston Road Registry Inc, a solicitat cele mai multe domenii, majoritatea foarte concentrate pe activitatea Google, ca .android, .chrome, .drive, .nexus, .tube sau .youtube, scrie The Guardian.

Organizatiile trebuie sa plateasca 185.000 de dolari pentru inregistrare si 25.000 de dolari pe an pentru a pastra un domeniu. ICANN a anuntat ca nu toate cererile vor fi solutionate pozitiv. Primul astfel de domeniu de top va fi activ in primul trimestru al anului 2013.

Internetul se va schimba! Definitiv!

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Guardian

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.