Google spioneaza utilizatorii browserului Safari de la Apple

Scris de

Scandal dupa scandal in zona intimitatii utilizatorilor de internet. Nici bine nu s-au stins ecourile zarvei de saptamana trecuta, cand s-a aflat ca aplicatia Twitter descarca pe serverele companiei lista de contacte a posesorilor de smartphone, ca iata ca si altii vizeaza informatiile.

Iar “violatorul” intimitatii este… Google. Razboiul Apple-Google se poarta acum pe modelul soarecelui cu pisica. Mai exact, Apple a inclus o facilitate care permite utilizatorilor de Safari sa blocheze implicit cookie-urile. Ei bine, Google, impreuna cu alte societati, a gasit o metoda sa ocoleasca aceasta restrictie, au aratat vineri cercetatorii universitatii Stanford.

Google a reusit, astfel, sa includa cookies – bucati mici de cod- care urmaresc comportamentul online al utilizatorilor. Iar actiunea a afectat o gramada de lume: Safar nu are mare popularitate pe calculatoare din cauza cotei mici a Mac OS, insa pe zona de mobile este browserul de top, avand 55% din piata, potrivit companiei Net Applications. Si asta din cauza succesului imens al iPhone si iPad, Apple fiind lider de piata si pe sectorul smartphone-urilor, si pe tablete.

Apple a anuntat ca stia de faptul ca “terti” ocolesc functionalitatile Safari si lucreaza la un mijloc de a le stopa. Pe de alta parte, Google a precizat ca “prajiturelele” sale nu colecteaza informatii personale si ca, oricum, a inceput sa le elimine. Initial, motorul de cautare a dorit sa implementeze facilitatea “+1”, insa ulterior asta a permis ca alte coduri pentru advertising sa fie introduse in browser.

Mai multi membri ai Congresului american au cerut autoritatilor sa verifice daca Google a violat intelegerea cu FTC, agentia federala care reglementeaza comertul in SUA.

Google a inceput sa foloseasca datele din reteaua sa sociala Google+ in rezultatele cautarii, ca modalitate de a concura mai eficient cu Facebook.

S-a cam ales praful de mantra “Don’t be evil”…

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: Mashable

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] doar cateva zile dupa ce un studiu al Universitatii Stanford arata ca Google si altii ocoleau setarile de intimitate din brow…, scandalul se mareste vazand cu […]

  2. […] proasta este ca in iOS 6 optiunea este implicit pentru urmarire. Asta dupa ce anterior Apple critica Google pentru ocolirea sistemelor de securitate din browserul Safari si considera ca optiunile de intimitate trebuie sa fie automat blocate, astfel incat utilizatorii […]

  3. […] septembrie 2012 sa isi schimbe politica privind datele private. Anterior, Google a fost prinsa ca viola setarile impuse de utilizatori in browserul Safari si spiona utilizatorii. Sursa: The Verge Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.