Remarcabil: al 38-lea trimestru consecutiv de crestere a profitului la IBM

Scris de

International Business Machines (IBM), cel mai mare furnizor de servicii software la nivel mondial, a raportat un profit net de 3,9 miliarde de dolari, in urcare cu 6%, acesta fiind al 38-lea trimestru consecutiv de crestere.

Vanzarile au scazut cu 3% pana la 25,78 miliarde de dolari, trase in jos de cererea de hardware si de fluctuatiile monetare. Acestea din urma au redus veniturile cu un miliard de dolari din cauza unui dolar mai puternic si a faptului ca IBM realizeaza 60% din venituri in afara SUA. Analistii estimau venituri totale de 26,3 miliarde, cu 500 de milioane de dolari peste ceea ce a realizat in realitate compania.
Divizia de hardware a consemnat un declin de 7%, in vreme ce veniturile din software au crescut cu 4%. Dupa regiuni, cele doua Americi consemneaza 11,1 miliarde de dolari, 7,9 miliarde provin din Europa, Africa si Orientul Mijlociu iar 6,3 miliarde din Asia. Atat Americile cat si zona Asia-Pacific au consemnat cresteri, in vreme ce Europa a stagnat. Mai mult de 30 de tari au consemnat cresteri de doua cifre iar ceke din Brazilia, Rusia si India au urcat cu 12%. De asemenea, comenzile erau de 136 miliarde de dolari.

IBM vrea ca in 2015 mai mult de jumatate din veniturile sale sa provina din software, unde marja de profit e mai mare decat la servicii sau vanzarile de hardware, precum mainframe-uri sau procesoare. Directoarea executiva Ginni Rometty se bazeaza pe crearea softuri analitice si programe care lucreaza cu cloud computingul, precum Watson.

Actiunile companiei au crescut cu 2% in orele de dupa inchiderea sedintei de tranzactionare. Acum cateva luni miliardarul Warren Buffett a investit 10 miliarde de dolari in companie.

Sursa: Business Insider
Sursa foto: Asiae.co.kr

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Colosul vrea sa se reinventeze ca o companie axata pe software si servicii, cam cum este acum IBM si cum incearca sa ajunga si Dell. Si intr-o oarecare masura reuseste: veniturile din servicii au […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.