Internetul protesteaza impotriva cenzurii

Scris de

SOPACe se intampla cand te pui cu internetul? Cu siguranta nu ceva bun. Astfel se face ca o parte din cele mai populare website-uri se vor “cenzura” pentru 24 de ore, pentru a protesta impotriva SOPA.

SOPA sau Stop Online Piracy Act este o lege care, daca va trece de congresul SUA, va reprezenta o lovitura sub centura pentru lumea internetului. Si asta pentru ca, desi legea de cenzurare a internetului va fi valabila doar in SUA, acest lucru este doar de suprafata.

Daca va intrebati de ce, aflati ca majoritatea companiilor care au mare importanta pe internet sunt din SUA. Acest lucru include cele mai populare website-uri, retele de socializare si asa mai departe. Orice se va downloada sau uploada de pe si pe internet va fi verificat pentru a nu exista vreo incalcare a drepturilor de autor. Daca se va gasi aceasta incalcare, ‘criminalul’ va fi penalizat sau chiar arestat, in functie de severitate.

Nu vei mai putea viziona nimic pe internet. Sharing-ul de muzica, fotografii, glume, orice nu va mai fi posibil. Orice va fi inregistrat si din cauza acestor ‘drepturi de autor’, nu va mai putea fi refolosit.

Pe 18 ianuarie, Reddit, I Can Has Cheezburger si chiar si Wikipedia vor fi inchise pentru 24 de ore. Tot in aceeasi perioada, mai multe site-uri populare, cum ar fi 9gag, isi vor schimba culorile in alb si negru, pentru a sustine protestul.

Dar protestul care va duce probabil la isterizarea maselor va fi cel din 23 ianuarie. Facebook, Twitter, YouTube si chiar Google sunt doar cateva dintre site-urile care au anuntat ca sunt decise sa se inchida pentru 24 de ore, pentru a protesta impotriva SOPA.

Pe internet circula sute de video-uri, imagini, articole si link-uri, toate aratand nemultumirile comunitatii www. “Pentru mai bine de un deceniu, am petrecut milioane de ore pentru a construi cea mai mare enciclopedia din istoria umana. Chiar acum, Congresul SUA ia in considerare o legislatie ce ar putea afecta in mod fatal internetul liber.” scrie pe pagina Wikipedia.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] daca proiecte legislative precum ACTA, SOPA sau PIPA au esuat dupa revolta masiva a internautilor, asta nu inseamna ca din nu se mai gasesc si […]

  2. […] unui grup numit Demand Progress, a carui implicare a fost decisiva anul trecut in respingerea SOPA si PIPA, doua proiecte de legi care ar fi dus la cenzura […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.